• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Roeselien Wekker: ‘hier wordt op lange termijn niemand gelukkig van’

De wereld is overgenomen door digitalisering! We hebben te maken met een veel groter speelveld door globalisering. Het enige dat je nog kan bijdragen aan waarde is JEZELF. Het wordt nog belangrijker om jezelf heel goed te kennen en dit op de juiste wijze te presenteren en profileren. Jezelf kennen op alle gebieden, namelijk jouw talenten, kwaliteiten, valkuilen en dan één gebied, onderwerp of lifestyle te kiezen en daar heel goed in te worden. Hoe meester jij jezelf?

Roeselien is al vaker door ons geïnterviewd en heeft al vaker bij ons op het podium gestaan, maar zij is nu een nieuwe weg ingeslagen. Als onderdeel van haar Pitch You! heeft ze nu met Master You! een nieuw label toegevoegd. ‘Self-mastering’ is het begrip dat ze hiervoor hanteert. ‘Wordt een meester in het kennen en profileren van jezelf, daar hebben we allemaal het meeste aan’ aldus Roeselien. Master You! staat voor merk en meester worden in zelfkennis en profilering.

Nieuw Roeselien
Roeselien is al jaren zelfstandig trainer, spreker en coach maar in welke volgorde ze dat doet verschilt per jaar. Sinds 2013 is ze officieel zelfstandig en daarvoor was ze al 2 jaar bezig als freelancer op Curaçao in de rol van Presentatietrainer en Trainingsactrice. In haar leven voor het ondernemerschap is Roeselien bijna 20 jaar professioneel artieste. Professioneel opgeleid te Amsterdam in Klassiek en Jazz dans en daarbij in zang en toneel aan de School for Performing Arts van Lucia Marthas. Roeselien studeert af in 1997.

Business
Wat ze met Pitch You! is reeds bekend, maar momenteel richt zij zich op zelfkennis en zelfprofilering. Vanuit haar NLP achtergrond helpt Roeselien mensen heel snel bij zichzelf te komen om zo hun talenten en ambities te kunnen laten zien en verwezenlijken. Bij de zelfprofilering is ze ook duidelijk. ‘Wanneer je goed weet wie je bent en wat jouw waarde kan zijn voor een ander, is het nodig jezelf te laten zien. Zeker in deze tijd kom je er niet onderuit jezelf te profileren, zowel online als offline en daarvoor bied ik diverse training en coaching’.

Ambitie
Haar expertise ligt op het gebied van pitchen, de elevatorpitch en personal branding. ‘Deze zijn het geraamte van alle communicatie naar buiten toe. Denk maar aan je website, het netwerken of het presenteren van je bedrijf’. Roeselien richt zich op de ambitieuze professional en dan met name de ‘high potential’ die te maken heeft met keuzestress. ‘Maar ook de dolende dertiger die alles wil en wel meteen’. De vele keuzes hebben een overweldigende werking, maar het antwoord ligt in jezelf, aldus Roeselien. ‘Je moet het alleen nog vinden en daar help ik mensen bij’.

Waarom
‘Het zou zonde zijn wanneer je pas toekomt aan persoonlijke ontwikkeling en profilering na een flinke tegenslag zoals een ontslag , burn-out of scheiding. Dit kunnen we voor zijn’. Verder is het ook een aanvulling op het gemis van de werkelijke verbinding met haar publiek tijdens haar lezingen. ‘Heel veel gaat mis bij de verkeerde communicatie en profilering. Iemand kan nog zoveel in huis hebben, maar wanneer je dit niet kan overbrengen op een ander gaat er veel talent verloren en komen mensen in verkeerde functies en situaties terecht. Dat vind ik zonde!’.

Probleem oplossen
Veel mensen hebben potentie, maar krijgen het niet over de bühne, aldus Roeselien. ‘Ik heb dit zelf als artieste ervaren. Ik werd al snel in het musicalbakje geplaatst, waardoor ik rollen ben misgelopen voor films of kleinkunst, omdat ik simpelweg werd gezien als ‘het musical meisje’. Als ik destijds geweten had hoe ik mezelf anders kon profileren, waren mijn talenten op de juiste plekken voor mij terecht gekomen’. Toch heeft Roeselien met de ervaring die ze opdoet, ook achter de schermen, de basis kunnen leggen voor haar bedrijf en haar rol als trainer, coach en spreker.

Boodschap
‘Wanneer jij van waarde bent voor een ander en wanneer mensen weten waarvoor ze bij jou moeten zijn, leef je het leven wat het beste bij jou past. Daarbij overleef je in deze nieuwe wereld alleen als je echt authentiek bent. Omdat we zoveel geprikkeld worden door sociale media is het enige wat nog opvalt authenticiteit en echtheid. Wat we veel zien is heel veel van hetzelfde, veel kopieën van wat anderen ook al doen. Hier wordt op lange termijn niemand gelukkig van’.

Actie!
Wil jij ook weten hoe je jezelf kunt meesteren? Kom 20 september dan naar Speaker’s Night!