• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ruud Hamers: ‘Samen met Suriname criminaliteit beheersbaar houden’

Feature Image

Van 27 tot en met 29 maart 2020 organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Suriname voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, België, Curaçao en Nederland. Eén van de personen die zal deelnemen is Ruud Hamers. Wat is zijn motivatie om met Internationaal Ambitieus mee te reizen naar Suriname?

‘Mijn naam is Ruud Hamers en sinds 2012 woon en werk ik samen met Simone van der Zee op Curaçao. Onze twee kinderen werken en studeren in Nederland’.

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u met uw onderneming?
‘Simone en ik zijn samen werkzaam voor Risk Solutions Caribbean BV, een zakelijke dienstverlener op criminologisch en forensisch gebied. Wij proberen voor onze cliënten interne en externe vormen van criminaliteit beheersbaar te houden. Wij verschaffen hen inzicht, proberen de gevolgen te beperken en ondernemen daadwerkelijk actie als dat noodzakelijk en gewenst is’.

Welke band heeft u met Suriname of wat verwacht u op Suriname te ontdekken?
‘Zakelijk en privé hebben wij al enkele malen Suriname mogen bezoeken en dat voelde direct goed. Internationaal Ambitieus stelt terecht: “de taal verbindt ons allemaal”. Dat maakt het eerste contact net wat makkelijker’.

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?
‘Na de handelsmissie hopen wij een nog beter beeld te hebben van de mogelijkheden voor onze dienstverlening in Suriname. De ervaring leert dat contacten met ‘HR’, ‘Legal’ en ‘Compliance’ functionarissen het beste aansluiten op onze dienstverlening. Daarnaast komen wij ook graag in contact met security bedrijven’.

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirerende boodschap waar u mee wilt afsluiten?
‘Surinaamse ondernemers helpen wij graag met het ontwikkelen van beleid op het gebied van criminaliteitsbeheersing en het nemen van de juiste preventieve maatregelen. Verder verrichten we forensisch onderzoek en achtergrondonderzoek naar nieuwe en bestaande cliënten en medewerkers. Tevens verzorgen wij trainingen en onderwijs op ons vakgebied en voeren wij criminaliteitsanalyses uit. Zie onze website voor meer informatie: www.rs-caribbean.com en volg ons pagina op LinkedIn voor preventieadviezen.

Criminaliteit is altijd geweest en zal er ook altijd blijven. Als organisatie loopt u niet alleen een financieel risico, maar ook een reputatie- en continuïteitsrisico. Handel proactief en laat Risk Solutions Caribbean u hierbij helpen; Insight. Constrain. Action’.

Leave a Comment