Na het interview met co-founder Silvino Seymor over het reilen en zeilen achter de schermen van de organisatie, kon een interview met de andere co-founder natuurlijk niet uitblijven. Pascal zal dieper ingaan op zijn motivatie om mee te doen met het bedrijf en licht zijn visie toe als de bedrijfskundige van het duo.
Hoe is Internationaal Ambitieus ontstaan?
‘Nadat Silvino mij lokte voor een uitje naar Groningen, voerde hij me dronken’ grapt Pascal. ‘Zo legt Silvino altijd uit aan mensen hoe hij me zover heeft gekregen om hem te joinen op de missie om ondernemers op zakelijk gebied te verbinden tussen landen waar het Nederlands een van de voertalen is'.
'In die tijd waren Silvino en ik intensief bezig met onze persoonlijke ontwikkeling binnen het ondernemerschap. We bespraken wat we meemaakten, gingen samen naar events en netwerkgelegenheden en lazen veel artikelen over het ondernemerschap. In Groningen zei Silvino dat het eigenlijk jammer is dat er geen artikelen naar onze smaak in het Nederlands waren. Dat was het moment waarop ik instapte, omdat ik Silvino meteen aanvoelde over waar hij heen wou’.
‘Tijdens een bezoek aan Antwerpen bespraken we tot welke landen we ons zouden gaan richten voor de dagelijkse content, want eigenlijk begon het daarmee. In korte tijd wisten we een team van freelanceschrijvers om ons heen te bouwen die achter onze missie stonden. Tussen de artikelen door probeerden we ook veel dingen uit. Speaker’s Night, webinars, interviews met praktijkdeskundigen en natuurlijk de oriëntatiereis naar Curaçao met z'n tweeën zonder plan!’
Waar houden jullie je mee bezig?
‘Er is veel veranderd sinds we in de nazomer van 2015 begonnen als consultancyplatform. Nadat we in 2016 begonnen met de handelsmissie naar Curaçao en vanuit daar het verzoek kregen om ook naar Suriname te komen, zagen we in dat we onze focus en bedrijfsactiviteiten moesten wijzigen. De primaire focus op het online platform maakte plaats voor datgene wat direct omzet genereerde en waar sneller groei in te realiseren was. Sindsdien merken we duidelijk dat er veel vraag is. Vooral voor Curaçao!’.
‘Je ziet duidelijk dat we door de focus op de handelsmissies te leggen er meer structuur in het proces is gekomen. Kijk maar naar de masterclasses die een tussenstap vormen voor mensen die laagdrempelig kennis willen maken met het product. Daarvoor kon men zich alleen aanmelden voor informatie vanuit waar ze besloten wel of niet mee te gaan. De sleutel voor veel deelnemers is verbinding met gelijkgestemden in een ander deel van de wereld en dat in dezelfde taal. Samenwerken, groeien en vooral handel’.
Hoe gaat dat precies te werk?
‘Zoals Silvino al aan gaf doen we veel met social media. We moeten ook al wel als internationale organisatie, want dat is het meest effectieve middel om in direct contact te staan met onze doelgroep. In Suriname hebben we een vertegenwoordiger die indien nodig direct langs klanten en relaties kan gaan. En ook voor op Curaçao zijn we met iemand in gesprek. Naast Facebook en Linkedin vormen Skype en Whatsapp handige middelen om het contact te voeren en onderhouden’.
‘Naast de marketingactiviteiten hebben we ook geïnvesteerd in events, zoals Speaker’s Night waar ook meerdere spin-offs uit voortgekomen zijn. Denk daarbij aan de twee seminars bij de Rabobank en Speakers In Business op Curaçao. Ook bij deze events vonden verbinding en groei nadrukkelijk plaats. Wat men ons vooral terug geeft, is dat Silvino en ik als duo een hele krachtige combinatie vormen. Alsof we het bedrijf runnen als broers. Een mooier compliment kan je haast niet krijgen’.
‘Dit jaar zijn we ook begonnen met de Masterclass Zakendoen met Curaçao. De interesse voor Curaçao is groot en het opvolgen van de vele leads is een uitdaging geworden. Je wil in korte tijd zoveel mogelijk mensen van informatie voorzien. Met de Masterclass kunnen we meerdere personen tegelijk van informatie voorzien. Het is ook een fijne tussenstap voor mensen die ons eerst persoonlijk willen ontmoeten alvorens ze besluiten met ons mee te gaan’.
‘Uiteindelijk is het zo dat we mensen de gelegenheid bieden om informatie op te vragen. Vanuit daar leggen we contact en kijken we in hoeverre we onze diensten kunnen verlenen. Er vindt dan een intake plaats, vaak telefonisch of per Skype, wat meestal direct leidt tot inschrijvingen voor de missie. Voor de mensen voor wie dat niet direct haalbaar is, bieden we dus die tussenstap aan in de vorm van een Masterclass of het jaarlijkse congres in Suriname’.
Wat vind jij het mooiste van de activiteiten die jullie ondernemen?
‘Eerlijk gezegd vervult het mij met trots en dankbaarheid als ik keer op keer zie hoe de deelnemers in 3 dagen tijd uitgroeien tot familie. Ondernemers uit Nederland, België, Suriname, Aruba en Bonaire die elkaar voor het eerst treffen en binnen 3 dagen zoveel met elkaar delen. Daar kan ik echt geëmotioneerd van raken. De relaties, vrienden en kennissen die ontstaan. De internationale ervaringen maken ons zo rijk van kennis en kunde…’.
‘Silvino en ik stijgen boven onszelf uit tijdens zo een missie. We zijn 3 dagen lang 24/7 bezig en bereikbaar en geven alles voor een optimaal resultaat. Als professioneel spreker vind ik het ook prachtig dat ik door de missies ook internationaal een podium heb gekregen waar ik als presentator of host fungeer. Dat ik deelnemers mag coachen en adviseren qua business vind ik ook prachtig. Vooral als je ziet dat er direct resultaat uit voortvloeit’.
‘Als kind heb ik altijd verregaande interesse gehad in culturen wereldwijd. Daardoor weet ik in elke taal wel wat woordjes, gebaren of gebruiken. Silvino vond dat in het begin vervelend en vond dat ik me aan het uitsloven was, totdat hij zag dat ik er succes mee behaalde. Door te tonen dat ik deze dingen weet, creëer ik snel verbinding, of het nou Curaçao of België betreft. En Suriname eigenlijk ook door interesse in de diverse bevolkingsgroepen. I love it!’.
Welke prestatie is je het meest bijgebleven?
‘Ik sluit me aan bij Silvino dat er tijdens die 7 missies al zoveel moois is ontstaan. Toch wil ik er wel een paar benoemen. Tijdens de premiere van Jandino’s film ‘Bon Bini Holland’ mochten we op de rode lopers bekende Nederlanders interviewen. Een van die mensen was Jasmine Sendar, een actrice van Curaçaose afkomst. Ze deed een oproep aan Curaçao om haar te halen en wij hebben haar uiteindelijk een jaar later zelf meegenomen als ambassadeur’.
‘Een andere bijzondere prestatie is de band die is ontstaan met Tammy en Ian Scoop. In Suriname deden we een mediatour en die ochtend leerden we elkaar pas kennen, maar binnen een kwartier waren we al aan het rocken! Dat gevoel namen we mee in de eerste radio-uitzending bij ABC. Dat was zo leuk dat de presentator na afloop vroeg of hij ook mee mocht naar Curaçao. Hier heb ik speciaal een artikel over geschreven, over de band met de Scoops’.
‘Wat je het meeste bij blijft is toch altijd die 1e keer… De 1e keer dat we op missie gingen, de 1e keer dat we het congres organiseerden, de 1e keer op mediatour. Het heeft geleid tot mooie hoogtepunten. Zo zijn we geïnterviewd voor het koningsnummer van De Telegraaf, Nederlands grootste krant, zijn we vaak te gast geweest bij Radio Stanvaste en waren we live in de uitzending bij Moru Bon Dia op Curaçao. Het is ontzettend dankbaar werk en ik ben trots op ons!’.
Heeft u na het lezen van het interview ook zin gekregen om mee te gaan op missie? Klik dan hier voor meer informatie en beleef ook onvergetelijke ervaringen…
Recente reacties