• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Aruba

Feature Image

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aruba, het schelpeneiland
Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De bevolking telt 110.663 inwoners en met een oppervlakte van 180 km² is het ongeveer even groot als het Nederlandse Waddeneiland Texel. De bijnaam van Aruba is het schelpeneiland, een naam die voor zich spreekt, maar Aruba is ook een Arabische meisjesnaam. Het betekent `heeft haar echtgenoot lief`. Op Aruba schijnt de zon gemiddeld ruim 3.200 uur per jaar in tegenstelling tot noordwest Europa (1.600 uur per jaar). Het schoolsysteem is vrijwel hetzelfde als in Nederland en er is een universiteit met een faculteit voor economie, rechten, hospitality en toerisme. Maar wacht… Er is meer!

Aruba is een welvarend land. De werkloosheid is laag en het inkomen per hoofd van de bevolking is een van de hoogste in het Caribische gebied. Aruba verwelkomt tegenwoordig zo’n 1.235.673 (2007) gasten per jaar, waarvan driekwart Amerikanen. Handig voor het netwerken en connecties in de VS. Het Nederlandse bedrijfsleven is op het moment erg actief om de banden te versterken met Aruba. Het is NU de tijd om in te stappen op de ‘trein naar Aruba’, maar leer eerst over de geschiedenis.

Geschiedenis
De bevolking van Aruba stamt af van de oorspronkelijke Indiaanse bewoners, Europeanen (voornamelijk Nederlanders), Afrikaanse slaven en in mindere mate Sefardische Joden. De officiële talen zijn Nederlands en Papiaments; een Creoolse taal gebaseerd op Portugees met sterke invloeden van het Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaanse talen. Dat is belangrijk om te weten omdat het Papiaments veel in de media en in de politiek wordt gesproken.

Kansen voor het toerisme
Aruba heeft een grote en goed ontwikkelde toeristenindustrie met de hoofdstad Oranjestad als belangrijke plaats. Hier bevindt zich de haven voor de vele cruiseschepen die Aruba aandoen. De cruise-industrie is een zeer belangrijke pijler van het toerisme op Aruba, omdat een groot deel van alle toeristen het eiland bezoekt tijdens een cruise. De laatste jaren ligt dit aantal rond de 590.000 passagiers per jaar. Ook hier is er een link te leggen naar Miami.

Bezienswaardigheden
Een bekende attractie was de Natural Bridge, de langste natuurlijke brug in de Caraïben. Naast de Natural Bridge is er nog een andere natuurlijk ontstane bezienswaardigheid, de Natural Pool . Verder is de Altovistakapel; een klein kerkje midden in rotsachtig onbewoond gebied met uitzicht op de ruige zee aan de noordkant van Aruba. Al met al een prachtig eiland volop kansen en mogelijkheden.

Wil je ook mee op handelsmissie of heb je vragen hierover? Klik hier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]