• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Eerste vastgoed seminar in Suriname

Wij hebben als consumenten en deel van de samenleving allemaal te maken met vastgoed. Of we dit nou zelf bezitten, huren of willen (laten) bouwen. Een perceel bezitten, met als ultiem doel daarop je eigen woning. Dat is als mens toch het echt grootste bezit dat je kunt hebben? Je eigen THUIS! Of na jaren te hebben gehuurd, open je dan eindelijk de deuren van je eigen bedrijfspand. Een mijlpaal in je leven! Vastgoed is dus echt van ons allemaal.

Bezitten woning
Het kunnen bezitten ervan gaat echter vaak niet over rozen. Het kopen van je eerste woning, het krijgen van een perceel van je ouders, of de boedelzaak van de familie die al jaren speelt en die voor een tweedeling binnen de familie heeft gezorgd, en hoe staat het nou precies met grondhuur? Welke kosten brengt het met zich mee en wie kan ik vertrouwen als het gaat om dit “groen goud”?
 

Want dat is het toch echt. Economische factoren hebben ervoor gezorgd dat grondprijzen in Suriname de pan uit rijzen en daar denken velen hun slag uit te kunnen slaan. 
 

“Makelaars” verrijzen op dagbasis als paddestoelen uit de grond en denken dat het verkopen van een object de volgende stappen inhoudt: scheve foto’s vanuit de auto schieten, plaatsing op facebook, een pvc bordje met hun nummer erop geschreven en vervolgens is het wachten tot de telefoontjes binnen komen. 
 

Maar wie zijn dan al die consumenten die dergelijke aasgieren van “makelaars” toestemming geven die scheve foto’s te schieten en het geschreven pvc bordje te plaatsen? 
 

Je zou toch denken dat men nauwkeuriger om zou gaan bij het van de hand doen van hun grootste bezit? En voilà, daar is slechts een van de vele problemen binnen de vastgoedwereld. 

Media

In de media verschijnen op reguliere basis gruwelverhalen waarbij:

  • personen zich voordoen als ambtenaren en geld aftroggelen van particulieren voor domeingronden;

  • personen vastgoed ten verkoop aanbieden dat niet van hen is of die trachten met valselijk opgemaakte volmachten te verkopen(niet handelingsbevoegd zijn);

  • leningen verstrekt worden op kavels die soms  niet eens bestaan, danwel geografisch geheel ergens anders blijken te liggen;

  • verkavelaars percelen verkopen die niet overdraagbaar blijken te zijn;

  • Hosselaars meer lijken te verdienen dan de eigenaar zelf; 

En zo zijn er legio verhalen die alle spieren van je maag laten samentrekken en de haren in je nek overeind doen staan. In de meeste gevallen zijn de mensen die deel uitmaken van de Surinaamse samenleving daar de grote verliezer van. 
 

Concluderend kunnen wij dus stellen dat uit de praktijk blijkt dat mensen niet genoeg en vooral niet op de juiste wijze geïnformeerd zijn en worden over het reilen en zeilen binnen de vastgoedwereld. 
 

Zaken als meldings-en informatieplicht, boedelproblemen, het verschil tussen grondhuur en eigendom, welke taak de notaris heeft, het afsluiten van hypotheken etc. zijn aspecten die voor velen onbekend zijn. 

Bewustwording
Het is daarom van belang om de bewustwording van de burgers op gang te brengen en de informatiestroom transparanter te maken. Er zijn natuurlijk een paar kleine tips die je een heleboel ellende kunnen besparen. Enkele zaken waar men ten allen tijde op dient te letten:
 

– werk altijd met bonafide ondernemers;

– sluit alleen leningen via erkende financiële instellingen af;

-pas hetzelfde KYC principe( know your customer) als de bank toe;

– en het aller belangrijkste, blijf vragen stellen.

 

 Als organisatoren van het allereerste Real Estate Seminar, begeleiden en adviseren wij op dagbasis klanten bij één van de grootste besluiten van hun leven.
 

Het is een complex proces waarbij allerhande financiële, juridische en economische aspecten de revue passeren. Elke schakel binnen het proces heeft zijn eigen niche en alleen door hun competenties creatief en effectief in te zetten kunnen zij successen boeken. Elke individuele situatie is namelijk een uitdaging. 

Het doel is om de Surinaamse samenleving te informeren over haar rechten en plichten, maar zeker ook de eisen die ze kan, maar meer nog moét stellen aan dienstverlening als het gaat om hun grootste bezit. 

Unicum in Suriname

Dit Real Estate Seminar is een unicum voor Suriname en daar heeft een ieder, jong of oud, arm of rijk mee te maken. Het is dus aan te raden om snel te registreren, daar het aantal beschikbare plekken beperkt is. 

Het Real Estate Seminar is een initiatief van Renaissance Realty. Mede-organisatoren zijn: Bissessur & Co, Terzol Vastgoed, Aruna Singh Insurance en Kuh-Nah Aannemingsbedrijf 

De toegang is gratis, wij vragen echter wel om een donatie van srd 50 voor Kindertehuis Hoop voor Kinderen aan de Franchepanestraat, waar wij samen met alle deelnemers een bijdrage willen leveren afhankelijk van de behoefte van de kinderen. Wij zullen de samenleving natuurlijk nog netjes informeren waar de middelen aan besteed zullen worden.

 

DATUM: 27 mei 2019

LOCATIE: Courtyard by Marriott Paramaribo

TIJD: 18.30-22.00u

 

Registratie: Klik hier!