Wel… Dit wordt mijn eerste artikel op Internationaal Ambitieus en zoals geleerd dien ik toch eerst even kennis te maken.
Het begon allemaal in een tijd waar we geïnspireerd raakten met alles wat het Internet te bieden had. Websites maken gebeurde voor de eerste keer nog met Microsoft Word. Organisaties motiveren om het Internet te gebruiken als communicatietool was en is nog steeds ons streven. Ik heb het over een tijd waarbij een dial-up verbinding van maximaal 56K gebruikt werd om meer dan 500mb up te laden. Een periode die ongeveer 10 jaar achter ons ligt.
Surinamers zijn online!
Een van de grootste uitdagingen toen, om deze organisaties over te halen en nu nog af en toe was de vraag die we steeds kregen: ‘Maar waarom heb ik een website nodig? Surinamers zijn toch niet online?’. Waarop we nu snel kunnen antwoorden dat meer dan 200.000 dagelijks online zijn, een getal dat steeds blijft groeien.
Reden genoeg voor zakelijke, sociale en overheidsorganisaties om steeds te investeren in hun online aanwezigheid, hetzij via een mobiele applicatie of website. Dit zien we nu vaker gebeuren wat ons natuurlijk heel goed stemt. Lokale organisaties beseffen steeds meer en meer dat het gebruiken van Internet als communicatietool kosten kan drukken, maar ook processen kan versoepelen.
Een gezegde dat me nooit zal ontgaan, het moment ook niet, is toen we allemaal op het balkon stonden en een oude mattie zei: ‘Bij het Internet moet je je niet afvragen als het komt, maar wanneer het komt’.
Suriname en Nederland
Investeren in Internet Concepten met de Surinamer als doelgroep is niet weg te denken en zien we steeds meer en meer gebeuren. Door deze Surinaamse doelgroep te beschouwen als consument of producent is een win-win situatie voor beide Nederland en Suriname. Simpelweg omdat beide landen min of meer in financiële crisis zitten. Het verschil en natuurlijk het voordeel is dat de ene naarstig op zoek is naar besparingen als het gaat om bestaande processen, terwijl de andere naarstig op zoek is naar vreemde valuta.
Recente reacties