• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Van Tegenslagen naar Succes: Rita’s Missie voor Financiële Gezondheid

Feature Image

Rita is de oprichter van Celest Group BV, een financieel coaching-, educatie- en advieskantoor. Met meer dan 16 jaar ervaring in de financiële dienstverlening heeft ze talloze mensen geholpen om financieel gezond te worden en hun doelen te bereiken.

“Mijn naam is Rita en ik ben 38 jaar oud, een trotse alleenstaande moeder van een zoon van 7 jaar. Hoewel ik nu actief ben in de financiële sector, had ik in mijn jongere jaren nooit gedacht dat ik deze weg zou inslaan. Na de middelbare school koos ik voor een studie toerisme, aangetrokken door mijn liefde voor reizen en culturen. Maar al snel ontdekte ik dat mijn echte passie lag in het helpen van mensen, het oplossen van complexe vraagstukken en het werken met cijfers. Zo vond ik mijn weg naar de financiële dienstverlening.

Financiële problemen
Mijn leven is echter niet altijd makkelijk geweest. Er waren periodes waarin ik financiële problemen had en in een overlevingsmodus leefde. Deze ervaringen hebben me gevormd en laten zien hoe sterk ik ben. Ze motiveerden me om het beste uit mezelf te halen en om anderen te helpen hun eigen kracht terug te vinden.”

Met Celest biedt Rita diverse diensten aan, waaronder financiële coaching, trainingen, workshops en een financieel educatieprogramma voor scholen.

“Ik help ook ondernemers bij het opzetten van hun eigen financieel coachingbedrijf en heb dit jaar een Sociaal Medisch Team gelanceerd om bedrijven te ondersteunen bij de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. Mijn missie is niet alleen om mensen financieel gezond te maken, maar ook om hen te helpen hun leven ten volle te leven en hun dromen waar te maken.

Van overleven naar leven
Mijn grootste succes is dat ik honderden mensen heb mogen begeleiden van overleven naar leven. Dit doe ik met mijn eigen methodiek CHAMP (Changed Habits And Mindset to get back your Power). Elke dag vier ik deze successen en ben ik dankbaar dat ik dit werk mag doen.”

Na jarenlang voor een bank te hebben gewerkt als financieel adviseur, besloot Rita ondernemer te worden. Deze stap werd ingegeven door haar eigen ervaringen met financiële moeilijkheden en de wens om meer voor anderen te kunnen betekenen.

“Ondernemen heeft me niet alleen als professional, maar ook als mens laten groeien. Ik heb geleerd mijn sterke en zwakke punten te omarmen, en tegenslagen zie ik als leermomenten. Door dit proces heb ik ontdekt wie er echt voor me is, en ben ik sterker geworden in mijn vertrouwen op mezelf.

Mijn advies aan anderen is simpel: volg je hart, leer jezelf kennen en ontwikkel de juiste mindset om je doelen te bereiken. Alles begint en eindigt bij mindset.”

LeestipRuud Hamers: door eigenwijsheid internationaal gaan ondernemen