• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ruud Hamers: door eigenwijsheid internationaal gaan ondernemen

Feature Image

Ruud Hamers, een private onderzoeker en compliance adviseur gevestigd op CuraƧao, deelt zijn ervaringen en inzichten in zijn werk en ondernemerschap. Ontdek hoe zijn eigenwijsheid en vastberadenheid hem hebben geleid tot succes in zowel het opbouwen van zijn bedrijf als het navigeren door uitdagingen.

‘Mijn naam is Ruud Hamers en ik ben geboren in Nederland, maar sinds het najaar van 2012 woonachtig op CuraƧao. Ik woon daar met mijn vrouw en wij hebben twee kinderen die in Nederland wonen en werken. In mijn vrije tijd ben ik veelal op het water te vinden. Ik zeil dan in een Sunfish, een kleine Ć©Ć©n mans zeilboot’, geeft Ruud aan.

Eigenaar Risk Solutions Caribbean BV
Als private onderzoeker van onrechtmatigheden binnen organisaties en compliance adviseur, is hij eigenaar van Risk Solutions Caribbean BV, gevestigd op CuraƧao. Deze organisatie heeft ook een vestiging in Nederland en is gemachtigd door het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid voor onderzoekswerkzaamheden. Hoewel de aard van zijn werk vertrouwelijk is, voelt hij trots over de opbouw van Risk Solutions Caribbean BV, die nu ook cliƫnten heeft op Aruba, de BES-eilanden, Sint-Maarten, Suriname en in Nederland. Hij waardeert de bijdrage van de businesspartners aan dit succes.

Evalueren en leren
Ruud omschrijft zichzelf als eigenwijs en zoekt uitdaging in zijn werk. Dit kenmerk heeft hem ertoe aangezet om te gaan ondernemen, naast zijn inhoudelijke werkzaamheden. Hij ziet ondernemen als het uitvoeren van je eigen plan, met de bereidheid om op te staan na tegenslagen en door te gaan.

Hij gelooft in het belang van geduld, het nemen van afstand en het vragen van hulp in zijn netwerk om met uitdagingen om te gaan. Voor Ruud is het cruciaal om problemen niet te zien als onoverkomelijke obstakels, maar als kansen om te leren en te groeien. Zijn advies aan anderen is om hun ideeƫn te onderzoeken, ervaringen op te doen, te genieten en hulp te vragen. Falen moet niet worden beschouwd als iets om zich voor te schamen, maar als een kans om te evalueren en te leren.

Ik Vertrek
‘Heb je een idee? Ga er mee aan de slag. Onderzoek de haalbaarheid, ervaar, geniet en vraag hulp. Mocht het niet lukken; evalueer en schaam je zeker niet. Ik heb een ā€˜quilty pleasureā€™; het televisie programma ā€˜Ik vertrekā€™. Natuurlijk wordt er niet altijd slim of doortastend gehandeld, maar zij hebben het wel gedaan en hebben geleerd. De deelnemers aan het televisie programma zijn niet op de bank blijven zitten. Het zijn mijn helden,’ geeft Ruud enthousiast aan!

Nieuwsbrief Internationaal Ambitieus
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Maandelijkse Nieuwsbrief