• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

10 redenen waarom jij niet succesvol bent

Vorig jaar organiseerden we een seminar getiteld ’10 redenen waarom jij niet succesvol bent’. Co-founder Silvino Seymor sprak toen onder andere over de essentie van Internationaal Ambitieus. Daarnaast sprak motivatiespreker Monique Grant over waarom de een succesvol is en de ander niet. Zelf coördineerde ik als presentator het seminar. Tijd voor een opfrissing van het geheugen. Durf jij de confrontatie aan en te horen waarom JIJ niet succesvol bent?

Waar er strebers zijn, zijn er ook ‘normale’ mensen. Dat zijn de mensen die tegen jou aanspreken op dingen die afwijken van de norm. Althans, iets wat volgens geconditioneerde gedachten als normaal wordt bepaald. Echter, wie bepaalt wat normaal en abnormaal is? Voor Silvino is het bijv. normaal om niet langer dan 3 uurtjes per nacht te slapen, terwijl de meeste mensen gemiddeld 8 uur per nacht slapen. Voor de meeste mensen is het slaapgedrag van Silvino niet normaal, terwijl het voor hem de normaalste zaak van de wereld is. Normaal komt overeen met het gemiddeld. Echter, gemiddeld zijn is een falende formule.

Gemiddeld
De gemiddelde ‘werker’ leest gemiddeld minder dan 1 boek per jaar en werkt een gemiddelde van 37,5 uur per week. Deze man of vrouw verdient 3 tot 9 keer minder dan topdirectieleden, die zeggen meer dan 60 boeken per jaar te lezen. Dat ‘gemiddelde’ komt neer op 5 boeken per maand of 1,5 boek per week. Gek genoeg is dat voor hen ‘normaal’ of eigenlijk kan dat beter worden omschreven als massieve actie. Veel van deze financieel succesvolle leidinggevenden worden gehekeld, omdat ze zoveel geld verdienen. Echter, vaak slagen we er niet in om te waarderen wat deze mensen hebben gedaan om te komen waar ze nu zijn.

Op de een of andere manier zijn ze erin geslaagd om naar de juiste scholen te gaan, de juiste connecties te leggen en vervolgens doen ze het noodzakelijk juiste om vooruit te komen. Ze hebben er allemaal substantiële actie voor moeten ondernemen.

Gerelateerd: Waarom geld jouw probleem niet oplost

Starbucks
Een perfect voorbeeld van het omarmen van een ‘groter-dan-gemiddelde’ gedachte en actievoering is het verhaal van Howard Schultz, de CEO van Starbucks. Hij reisde het hele land door om de bedrijfsleiders van de Starbucksfilialen te bezoeken. Eenmaal daar aangekomen legde hij contact met de klanten die zijn product consumeren. Hij leerde van zijn klanten hoe Starbucks beter de behoeften van haar klanten kon bevredigen. Amerika heeft 52 staten, waarbij de uiterste staten in het westen en het oosten van het land zo een 12 uur vliegen van elkaar liggen. Daarnaast reis je door 3 tijdzones als je van California tot New York reist. Dat is een massieve actie en het resultaat liegt er niet om. Starbucks is een heel solide bedrijf met een sterke groei in beursaandelen.

De les van Schultz
Starbucks maakt een product wat mensen niet per se nodig hebben, vooral niet tijdens economisch moeilijke tijden. Toch kent Starbucks een continue verkoop en groei van zowel hun product als merk en kunnen ze de investeerders sneller terugbetalen. Met andere woorden, ook al is de kwaliteit van je product nog zo belangrijk, de individuen die voor een organisatie werken vormen de echte kracht die het grootste verschil maken. Besef dat Schultz ondanks de recessie erin geslaagd is om zijn organisatie uit te breiden. Dat deed hij door massief actie te ondernemen met zijn persoonlijke energie, bronnen en creativiteit. Het gevolg daarvan was een toename van de zichtbaarheid van zijn merk en inkomsten.

Wees op je hoede!
Pas op wanneer mensen je zogenaamd benaderen voor een partnership of samenwerking. Het kunnen wolven in schaapskleren zijn, die van jouw succes proberen te stelen of misbruik te maken. Je kunt dit verschil goed zien bij mensen die je eerder niet zagen staan toen je nog geen succes had. Nu je succesvol bent lijkt te zijn willen ze ineens met je omgaan om van jou te pakken wat ze zelf niet kunnen creëren. Het probleem is echter dat ze in termen van gemiddelden denken. Waarom zeg ik dit? Omdat wanneer je iets nastreeft met een gemiddelde mindset jouw project zal falen zodra je weerstand ervaart. Als je voor 100% staat voor je project, dan is weerstand geen probleem voor je. Dan maakt 12 uur vliegen door 3 tijdszones je helemaal niets uit!

Gerelateerd: Monique Grant: ‘Je hoeft niet groot te zijn om te starten, maar je moet wel starten om groot te zijn’

Succesformule
De meeste bedrijven redden het niet omdat ze niet in staat zijn om hun ideeën, producten en diensten te verkopen tegen een prijs, die hoog genoeg is om het bedrijf draaiende te houden en het personeel te betalen voor hun activiteiten. Het personeel dat het bedrijf kan bouwen of kan breken opereert vaak op gemiddeld niveau met als gevolg dat de inkomstenstroom achter blijft. Zelfs voor het meest geweldige product op aarde zijn er 100 telefoontjes nodig om er 10 verkopen uit te halen.

Actie!
In je leven zal je buitengewone ervaringen opdoen, sommige positieve sommige negatief. De beste manier om daarmee om te gaan is je denkpatroon en houding in te stellen op massieve actievoering. Als je dit niet doet, word je zwak en word je leven voor je bepaald. Draai het om! Met normale inspanningen krijg je normale resultaten. Met grootse daden bereik je grootse resultaten. Verander je denken en committeer jezelf aan ideeën die ver boven het gemiddelde liggen en je zult aan alles om je heen verschil merken. Bestudeer wat gemiddelde mensen doen en omring jezelf met exceptionele denkers en doeners en onthoud… Je bereikt nooit een buitengewoon leven door gemiddeld actie te ondernemen!

Gerelateerd: Hoe Tony Robbins meer dan 150 miljoen views kreeg