• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Irina de Graaf: ‘vrouwen in Suriname inspireren en versterken vanuit onze community’

Feature Image

Van 2 tot en met 5 november 2023 organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Suriname voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, België, Curaçao en Nederland. Eén van de personen die zal deelnemen is Irina de Graaf. Wat is haar motivatie om met Internationaal Ambitieus mee te reizen naar Suriname?

Maak kennis met Irina de Graaf
Irina is 44 jaar en woont in Almere, Nederland. ‘Ik ben getrouwd met Steven Ommen en wij hebben 3 kinderen, een schoondochter en een kleinzoon. Ik ben zelf van Antilliaanse afkomst, maar mijn schoonfamilie komt uit Suriname. Vandaar dat deze regio mij bijzonder aantrekt en ik heel blij ben om deel te kunnen nemen aan een Caribische Beurs,’ geeft Irina aan.

La Taurina
Als een spiritueel persoon met een sterke interesse in kickboksen, heeft Irina haar bedrijf La Taurina opgebouwd rondom kickboksen, met de focus op het geven van lessen aan vrouwen en meisjes. Haar doel is om hen te inspireren en te empoweren, hun zelfvertrouwen te vergroten en doelen te bereiken.

‘De Legacy’
Irina heeft een programma ontwikkeld genaamd ‘de Legacy’, een inspiratieprogramma gericht op het helpen van jonge volwassen vrouwen om zichzelf te ontdekken, hun motivaties en obstakels te begrijpen, en hen aan te moedigen om doelen te stellen en deze te bereiken. Ze is geïnteresseerd in het delen van dit programma met vrouwen in Suriname om hen te inspireren en te versterken.

Naast het Legacy-programma biedt Irina ook een Business Legacy-programma aan, speciaal ontworpen om ondernemende vrouwen te empoweren. Haar doel is om vrouwen in Suriname te helpen hun bedrijven te verbeteren en meer succes te behalen.

Irina en Suriname
‘Ook in Suriname willen wij vrouwen inspireren en versterken vanuit onze community, vanwege de band met Suriname zien we hier veel kansen en wij dragen het land een warm hart toe.’

‘Wij willen graag in contact komen met zowel vrouwelijke ondernemers die graag aan zichzelf willen werken, als met bedrijven die het belangrijk vinden om de positie van hun vrouwelijke werknemers te verbeteren, want als een vrouw zich zelfverzekerd voelt en een gericht doel heeft, is ze niet meer te stoppen.  Dat is voor elke werkgever natuurlijk interessant!’

‘Daarnaast is het ook voor scholen en maatschappelijke organisaties interessant, want jong geleerd is oud gedaan. Als we jong volwassen vrouwen leren om doelgericht te werken komt dat alleen maar ten goede aan de maatschappij, geeft ze enthousiast aan.’

Hoewel de focus voor deze handelsmissie op Suriname ligt, is La Taurina ook geïnteresseerd in het samenwerken met bedrijven in het Caribisch gebied. Ze zijn vastbesloten om ook de vrouwen in het Caribisch gebied te empoweren.

SDG Doelen
De Verenigde Naties richten zich sinds 2015 op het bereiken van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). In alle SDG’s is een cruciale rol weggelegd voor vrouwen, veel doelstellingen erkennen specifiek de gelijkheid en empowerment van vrouwen zowel als doel en als een deel van de oplossing.

SDG 5 is gericht op het bereiken van gendergelijkheid en empowerment van alle vrouwen en meisjes

La Taurina: CREATING STRONG WOMEN

Meer info
Wilt u meer weten over de aankomende handelsmissie? Klik dan hier!