• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Mary-Ann Gerding: ‘de kracht van natuurlijke gezondheid voor Surinamers’

Feature Image

Van 2 tot en met 5 november 2023 organiseert Internationaal Ambitieus de vierde handelsmissie naar Suriname voor bedrijven uit Aruba, Bonaire, België, Curaçao en Nederland. Eén van de personen die zal deelnemen is Mary-Ann Gerding. Wat is haar motivatie om met Internationaal Ambitieus mee te reizen naar Suriname?

Maak kennis met…
‘Mijn naam is Mary-Ann Gerding, 44 jaar en woon vlakbij m’n familie in Almere.’
Mary-Ann is graag buiten in de natuur in beweging en sinds 3 jaar beoefent zij crossfit bij de leukste Crossfitbox in Amsterdam Zuidoost en gaat graag uitdagingen aan zoals de Mudmasters en The Nationals.

Daarnaast volgt zij regelmatig cursussen op het gebied van gezondheid, maar ook persoonlijke ontwikkeling.

‘Na het volgen van een rechtenstudie heb ik 15 jaar als bedrijfsjurist gewerkt. Na een intensieve ziekteperiode en aansluitend herstel te hebben doorgemaakt, heb ik begin 2020 het roer omgegooid en de sprong gewaagd naar het ondernemerschap’, geeft Mary-Ann aan.

Verstandig Gezond
‘Mijn bedrijf heet Verstandig Gezond en ik ben werkzaam als orthomoleculair voedings- en leefstijl adviseur.’
Het bedrijf is gevestigd op een mooie locatie in Hilversum waar Mary-Ann diverse masterclasses over verschillende gezondheidsonderwerpen verzorgt en mensen begeleidt in hun verschillende trajecten.

‘Ik help mensen om preventief te werken naar optimale gezondheid.’
Denk aan gezondheidsklachten of symptomen die horen bij ziektebeelden gelinkt aan leefstijl en voeding, zoals: hoge bloeddruk, Diabetes2, Verhoogde bloedsuikerspiegel, darm- en spijsverteringsklachten, eczeem- en andere huidgerelateerde klachten, maar ook klachten als gevolg van (chronische) stress en Burn-out.

Er wordt gestart met een uitgebreide bloedtest… want Meten is Weten… 

 Vervolgens gaan we aan de slag op het gebied van de volgende 4 pijlers:

– het aanpassen van voeding,
– aanvullen van tekorten van de micronutriënten (vitamines, mineralen, vetzuren.)
– beweging die past bij je klachten
– mindfulness / stressreductie

Samen wordt er gewerkt aan de fysieke gezondheid, maar ook de mentale gezondheid en zingeving. Wat probeert je lichaam middels je klacht en/of ziekte te zeggen?

Tevens werkt zij als incompany health-expert bij bedrijven die het belang van vitaliteit inzien voor hun werknemers. Dit zorgt naast mogelijke vermindering van ziektekosten, ook voor positieve en gezonde collega’s.

Band met Suriname
‘Samen met Daphne Gerding van My Vita Wellness, hebben zij de afgelopen twee jaar gewerkt om natuurlijke orthomoleculaire (holistische) gezondheid meer bekendheid te geven in Suriname door middel van het geven van diverse online masterclasses.

‘Ik sta er open voor om erachter te komen wat er speelt in Suriname en vooral waar de behoefte ligt.  Ik ben nooit uitgeleerd en ook in Suriname ontdek ik graag welke kennis ik zelf ook nog kan opdoen om vervolgens weer te delen.’

Verwachtingen handelsmissie
‘Ik wil mensen kennis laten maken met de orthomoleculaire gezondheid en vooral de boodschap mee willen geven: wat kun je zelf doen om je gezondheid te verbeteren, ondanks een diagnose of ziektebeeld.

Bedrijven die open staan om preventief te werken aan de gezondheid van de werknemers, zowel de fysieke- als de mentale gezondheid, kom ik ook graag mee in contact.’

Gezondheidsevent 2024
Van 7  t/m 9 maart 2024 organiseert Verstandig Gezond samen met Organize en My Vita Wellness het driedaags gezondheidsevent: ‘Healthy Wealthy’ om alle geïnteresseerden in Suriname kennis te laten maken met natuurlijke gezondheid in de breedste zin van het woord. Tijdens dit evenement zijn er interessante lezingen van verschillende sprekers, stands en inspirerende workshops.

‘Geïnteresseerden kunnen alvast contact met mij opnemen voor meer informatie via Linkedin‘, vertelt Mary-Ann enthousiast.

Meer info
Wilt u meer weten over de aankomende handelsmissie? Klik dan hier!