• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

10 tips van topondernemers

Tony Robbins zegt altijd dat je het beste kunt leren van anderen die al resultaat hebben behaald op de gebieden waarin jij ook resultaat wilt behalen. Het modelleren van succesvolle ondernemers is wat wij met dit platform doen. Na enkele topondernemers te hebben geanalyseerd, kwam ik tot de volgende tien tips voor succes.

1. Instelling
Zorg voor een positieve levensinstelling. Je moet niet alleen positief denken, maar ook positief zijn.

2. Uitdaging
Daag jezelf uit. Dit werkt motiverend en zorgt ervoor dat je harder gaat lopen. Als het doel te gemakkelijk is of je er te weinig moeite voor moet doen, dan maakt het je lui of gemakzuchtig. Blijf hongerig…

3. Voldoening
Stel doelen die je voldoening geven als je ze bereikt. Daarvoor moet je nadenken en diep bij jezelf te rade gaan. Soms doen we iets waarbij we denken dat we een bepaald doel voor ogen hebben, terwijl dat slechts het middel blijkt te zijn om het eigenlijke doel te behalen. Waar draait het nu eigenlijk echt om?

4. Einddoel
Verlies je einddoel nooit uit het oog. Behoud focus! Elke stap die je neemt of handeling die je uitvoert, moet je dichter brengen bij je doel. Anders zijn je acties doelloos.

 

Heb je weleens meegemaakt dat je druk aan het werk bent en dat een goede vriend je belt of je even kan helpen met iets? Het is niet ondenkbaar dat je daarmee instemt, zelfs als je er geen tijd voor hebt. Toch zeggen topondernemers dat je kritisch moet zijn en bekijken of het helpen van je vriend je dichter bij je doel gaat brengen. In sommige gevallen kan dat. Ik belde Mo Hersi de dag van de premiere van 'Tuintje In Mijn Hart' op of hij mee kon om te vloggen. Hij was druk bezig, maar liet zijn werk liggen om met ons mee te gaan. Deels om mij te helpen, maar ook omdat hij daarmee weer een item had om zijn vlogportfolio uit te breiden.

5. Overtuiging
Je moet er niet alleen in geloven dat het kan, je moet ervan overtuigd zijn. Vertel jezelf een bemoedigend verhaal en gebruik voorbeelden van momenten waarin je daadwerkelijk het resultaat hebt behaald waarvan je jezelf probeert te overtuigen. Dat sterkt je geloof.

 

Bijvoorbeeld als je een evenement wilt organiseren. Denk terug aan een moment waarop je iets had georganiseerd en waarbij dat ook goed is gegaan. Dan heb je voor jezelf bewijs dat je het kan. Dat is beter dan je continu afvragen of je wel genoeg vaardigheden of ervaring hebt.

6. Voorbereiding
Bereid je goed voor. Onderzoek en calculeer je risico. Deze komt vooral van Richard Branson. Ondernemen is doen, maar teveel ondernemers doen teveel zonder erbij na te denken. Doen betekent ook uitzoeken wat er voor nodig is om succes te behalen met je product of dienst.

 

Stel je voor dat je een geweldig idee hebt, maar uit de marktanalyse blijkt dat de slagingskansen extreem laag liggen. Dan kan je het nog steeds wel doen, maar zal je jouw strategie aanpassen om je risico's te verkleinen of anders gezegd in te calculeren.

7. Volharding
Probeer het. Ga net zolang door totdat het lukt. Als je echt iets wilt bereiken, geef je nooit op.

8. Liefde
Doe wat je leuk vindt of ga iets doen wat je leuk vindt. Ondernemen is kei –en keihard werken en kent vele tegenslagen. Als je niet iets doet wat je leuk vindt, is de kans dat je afhaakt erg groot.

9. Focus
Verspil geen tijd, laat je niet afleiden, zie je kansen en benut ze.

10. Bijdragen
Wat je ook doet, lever een bijdrage aan een betere en mooiere wereld.

Actie!
Donderdag 9 maart is er een mogelijkheid om ondernemers te modelleren, die hun verhaal mondeling gaan delen. Ze zullen vertellen over hoe zij hun ondernemersdroom hebben waargemaakt. Kom je ook? Kijk hier voor meer informatie.