• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

20 vreemde manieren om veel geld te verdienen (deel 2)

Sommigen dromen ervan een bedrijf te starten en rijk te worden. Maar om zover te komen moet je allereerst goede ideeën hebben, je onderscheiden van de concurrentie en je soms uitleven in ongewone ideeën die vervolgens zeer lucratief blijken te zijn. De projecten en bedrijfstakken waar we het hier over gaan hebben zijn daar goede voorbeelden van. Laat je inspireren door hun originaliteit om je eigen bedrijfsplannen een eerste aanzet te geven.

11. Barrières tegen bedwantsen
In hotelkamers vindt je soms bedwantsen en als je daar niet de gevolgen van wilt ondervinden dan staat het bedrijf Bed Bug Barrier voor je klaar. Tony Abrams is rijk geworden met het uitvinden van barrières die verhinderen dat bedwantsen in bed komen om je te bijten. Zijn bedrijf produceert en verkoopt deze barrières die je monteert op de poten van het bed en die zo de bedwantsen beletten om erin te klimmen. Een beetje een gek idee dat nu miljoenen waard is! 

12. Een stadsstalling voor fietsen
In de grote steden worden heel vaak fietsen gestolen. Het is zonder twijfel om deze reden dat het Spaanse bedrijf Biceberg het ongewone idee opvatte om beveiligde stadsstallingen voor fietsen te ontwikkelen. We praten hier niet over eenvoudige fietsenrekken maar wel over echte kleine stallingen waar je een klein bedrag betaalt om je fiets achter te kunnen laten. Een idee dat de openbare veiligheid bevordert en daarbij ook nog eens zeer lucratief is.

13. Rode wijn zonder alcohol
Het Amerikaanse bedrijf Embodi heeft goed begrepen dat alcohol rampzalige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Maar ze zijn ook net zo goed geïnteresseerd in de erkende heilzame werking ervan en met name in de antioxidanten en de polyfenolen. Substanties waarvan men denkt dat ze verouderingsprocessen vertragen. Het bedrijf heeft daarom heel eenvoudig vruchtensappen gecreëerd die deze eigenschap ontlenen aan rode wijn maar dan zonder alcohol. Een fles Embodi van een liter zal dezelfde voordelen voor de gezondheid bieden als twee glazen rode wijn.

14. Andere ecologisch verantwoorde reclame
We hebben het al gehad over de vliegende reclame van Flogos maar andere bedrijven innoveren ook op dat gebied en bewijzen daarmee dat er ongebruikelijke concepten bestaan om traditionele reclame te veranderen. In het Verenigd Koninkrijk maakt het reclamebureau Curb geen reclame op TV, en ook niet met posters in het openbaar vervoer of in kranten. Ze creëert juist reclame op recyclebaar dragermateriaal zoals hout, zand en gras. Dankzij deze technologie reproduceren ze logo's, tekeningen en posters van allerlei afmetingen. Ondernemingen zoals Adidas en Volkswagen hebben zelfs al met dit bedrijfje samengewerkt.    

15. De industrie van de dood
Het aantal sterfgevallen zal in de komende jaren het aantal geboorten in Quebec overtreffen. Er is een hele industrie die zich al een aantal jaren rond deze realiteit heeft gevormd. Uitvaartcentra, bejaardenhuizen, maar ook ongebruikelijke diensten, verschijnen onophoudelijk. De meest recente op de lijst? Het Pangéa project van de stichter van het Cirque du Soleil, Guy Laliberté. Dit project dat eerst het licht zal zien in Montreal zal vervolgens in verschillende steden op de wereld tot ontwikkeling worden gebracht. We weten hier tot nu toe erg weinig over maar we praten over een project dat zich richt op het transformeren van de manier waarop we onze naasten en verwanten herinneren, en dan met name op een visuele wijze. Wordt vervolgd …

16. Paparazzi's te huur
Heeft het koppel Kim Kardashian en Kanye West een onweerstaanbare aantrekkingskracht op je? Zou je ook het waanzinnige leven van beroemdheden willen leiden door een dag te beleven die lijkt op die van je geliefde sterren? Nou dat kan. Het bedrijf Celeb 4 A Day is er voor jou! De oprichtster Tania Cowler regelt het zo dat volledig onbekenden zich een hele dag als sterren kunnen gedragen. Door een beroep te doen op deze diensten wordt je bestookt door paparazzi's en beveiligd door lijfwachten, en rijd je rond in een limousine op weg naar diverse georganiseerde activiteiten.

17. Kippenbotjes produceren
Na het verhuren van kippen zou je net zo goed kunnen starten met het produceren van vorkbeentjes. Ken je dat botje van de kippenborstkas in de vorm van een gaffel? Eeuwenlang was het zo dat wanneer twee personen aan dat kleine botje trokken, degene die het langste deel kreeg geacht werd zijn of haar wens in vervulling te zien gaan. Dit in de VS zeer populaire geloof bracht de vader van een gezin in Seattle op het idee om op industriële schaal vorkbeentjes te produceren, zodat iedereen wensen zou kunnen doen. Het bedrijf Luycky Break Wishbone produceert op dit moment 30.000 beentjes per maand, met een omzet van bijna een miljoen dollar per jaar.

18. Huur een geit
Het verhuren van dieren is beslist erg populair! Deze keer is een bedrijf op het idee gekomen om geiten te verhuren voor het maaien van grasvelden. Het bedrijf Rent-A-Ruminant (huur een herkauwer) biedt deze dienst aan, maar andere bedrijven doen dit na. In Frankrijk bijvoorbeeld. Het idee wil ecologisch zijn en dus heeft het succes. De verhuurprijs is afhankelijk van het aantal gehuurde geiten, van het te maaien oppervlak en of er hekwerk moet worden aangebracht.

19. Het verwijderen van kauwgom
Kauwgom is een echte plaag. Als je er al niet op trapt terwijl je loopt, dan zie je het toch overal op de voetpaden en soms ook op openbare banken. Dat is de reden dat een bedrijf met de naam GumBusters met het idee is gekomen voor verwijderingsdiensten. Dit Nederlandse bedrijf heeft een proces ontwikkeld voor het verwijderen van kauwgom dat zit vastgeplakt op openbare plekken. Ze hebben nu ook vestigingen in Groot-Brittannië, in Oostenrijk, in Duitsland, in Spanje, in Zwitserland en in de VS.

20. Een café om katten aan te halen
Ken je het poezencafé of het café kopjes? In hoofddorp en in Amsterdam vind je ze. Hier kun je komen voor een kopje koffie maar ook om een klein harig beest te liefkozen. De oprichter van het eerste poezencafé kwam op het idee naar aanleiding van een initiatief in Tokio, Japan, waar zulke cafés sinds 2012 erg in de mode zijn. Sommige katten leven hier tijdelijk in afwachting van adoptie, terwijl anderen er echt wonen en klaar zitten om door de vele bezoekers te worden aangehaald en gestreeld. Bezoekers die zowel nieuwsgierig zijn als veel van katten houden. Volgens heel wat mensen zijn poezencafé's een uitstekende remedie om van de werkstress af te komen.

Gerelateerd: 20 vreemde manieren om geld te verdienen (deel 1)