• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

2017: Goede voornemens, rendabel of onzin?

En toen was de kerst alweer voorbij! Hopelijk heb je het op een liefdevolle manier kunnen doorbrengen (mits je het überhaupt viert uiteraard). Dan is het nu weer bijna tijd voor de goede voornemens voor het nieuwe jaar! Wat spreek je deze keer met jezelf af? Stoppen met roken? Je business naar een hoger plan tillen? Een bepaalde karaktereigenschap aanpassen zodat je een ‘beter mens’ bent?

 

Het is niet mijn bedoeling om je belachelijk te maken als je oprecht goede intenties hebt hoor. Ik geloof er alleen niet in dat er gewacht moet worden tot een nieuw jaar om deze in te voeren. Als ik in mei een inzicht heb over hoe ik mijn leven beter ga aanpakken, ga ik niet wachten tot er bijna zeven maanden voorbij zijn voordat ik er wat aan ga doen.

 

Reflectie
Maar goed, het kan natuurlijk geen kwaad om in deze sfeer zo aan het einde van het jaar even symbolisch een moment van reflectie te pakken. Even helder krijgen waar je staat, waar je wellicht had willen staan (als je terugkijkt naar de voornemens van het jaar ervoor) en waar je graag naartoe zou willen.

 

Een nieuw begin
Dus, wat ik nu kan doen voor mijn eigen business, is zelf ook een nieuwe weg inslaan en mijn diensten aanbieden. Op deze manier maak ik gebruik van het momentum dat er gaande is, de wil van mensen om een nieuw begin te maken in het nieuwe jaar. Helemaal voor de spirituele mensen onder ons die bekend zijn met numerologie: 2017 bij elkaar opgeteld is 1, wat inhoudt dat er een nieuwe cyclus van 9 jaar gestart gaat worden.

 

Reorganisatie
Als ik kijk naar hoe ik in het leven sta, merk ik dat ik al redelijk goed aan het reorganiseren ben geweest om alle omstandigheden mee te laten groeien met wie ik ben geworden. Het enige wat nog niet volledig aansloot was ons business model. We zijn er dus achter gekomen dat het tijd was om het anders aan te pakken. Het is best wel out of the box, maar hey, dat zijn we zelf ook.
 

Kernwaarden
Wat belangrijk was bij onze nieuwe manier van werken, is dat we (Javier en ik) uitgingen van onze eigen kernwaarden en het daarop laten aansluiten. Zo konden we iets unieks bieden wat écht oprecht bij ons past. In onderstaand filmpje leggen we uit wat het inhoudt. Echter, nadat we dit hadden doorgevoerd, hebben we besloten nog een stapje verder te gaan en zakelijk gezien uit elkaar te gaan. Dit houdt in dat we beiden beter in onze eigen kracht kunnen staan om zo ook beter van dienst te zijn. In dit artikel lees je daar meer over.

 

 

Advies
Ik raad je aan om ook voor jezelf helder te krijgen wat het is dat je niet meer wilt, zodat je dat kunt achterlaten in 2016. En van daaruit te gaan vormgeven wat je wél wilt, zodat je daarmee aan de slag kunt in 2017. Wat past wel écht bij jou en wat niet (meer)? Heb je hulp nodig bij het definiëren hiervan of wil je iets anders bespreken? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.