• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

3 GEHEIMEN zodat jij online aaibaar wordt

Genoeg voorbeelden van bedrijven die met hun verhalen de harten van prospects willen winnen. Het is daarbij slim om een keuze te maken, en juist niet overal online zichtbaar te zijn. Kies je platform en ga daar vol op los. Profileer jezelf en je bedrijf. Maar doe asjeblieft niet alles… Zorg dat wat je doet, gewoon goed doet. En dan volgt de uitdaging: zorg dat je online aaibaar wordt! 

 

“Leuk, Linda, maar hoe zorg ik ervoor dat ik dan online aaibaar word?”, hoor ik je denken.

 

Dat is vrij eenvoudig: vertel jouw verhaal!

 

“Leuk, Linda, maar WELK VERHAAL dan?”

 

Dat ligt eraan. De vraag stellen, is hem beantwoorden. Wat vind jij belangrijk dat mensen van jou(w bedrijf) weten? Kijk, als je graag wilt laten weten hoe goed jouw dienstverlening is, dan vertel je dat een klant met vraag X naar jou toekwam en hoe jij dat opgelost hebt.

 

“Leuk, Linda, maar is het zo simpel?”

 

Soms wel. En soms niet. Maar als jij niets vertelt, weet je zeker dat je niets zaait en niets oogst. En andersom is ook waar! Dus: vertel jouw verhaal.

 

“Leuk, Linda, maar waar moet ik dan op letten?”

 

NOW YOU GOT ME STARTED… hier kan ik úren over doorpraten. Wat zeg ik, uren? Nee, maanden, jaaaaren!!! Maar aangezien jij en ik die tijd niet hebben, beperk ik me tot drie gouden geheimen…

3 gouden GEHEIMEN voor het vertellen van JOUW verhaal, waardoor jij online aaibaar wordt:

  1. wees eerlijk en verzin geen verhalen. Doe je niet grootser/geweldiger voor dan je bent. Authenticiteit rules. Ja, nog altijd.
  2. beschrijf je tegenslagen ook en laat zien hoe je die overwonnen hebt. Durf je kwetsbaar op te stellen. Mensen herkennen zich in jou. Dat bindt en maakt jou in een klap sympathiek/benaderbaar.
  3. vertel hoe je je voelde in de beginsituatie (waarin je het probleem beschrijft), tijdens je tegenslag of worsteling (wat ging er door je heen), en hoe je het uiteindelijk overwon (wat gaf jou voldoening/geluksgevoel/tevredenheid). Catharsisremember? Beperk je dus niet alleen tot de ‘droge feiten’, maar laat ook zien wat het met je deed.

 

Als je deze drie gouden geheimen, of – zo je wilt – adviezen aanhoudt, kan het niet anders dan dat jij aaibaar wordt… online aaibaar. 

 

Auteur: Linda Graanoogst, Almere, NL, www.metgemakinhetnieuws.nl