• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

300 manieren om succes te bereiken… ‘This is Sparta!’

We naderen bijna artikel nummer 800, maar ik weet nog heel goed hoe het was toen artikel nummer 300 werd geplaatst! Zoals je wellicht inmiddels van ons gewend bent, staan we uitgebreid stil bij dergelijke mijlpalen. Voor deze mijlpaal schreef ik toen een artikel met een terugblik, maar vooral ook met de visie voor het 2016. Daarnaast namen Silvino en ik ook een filmpje op (om 04.30 uur ’s ochtends na een nachtsessie, scroll naar beneden om het te bekijken). Mooi om af en toe terug te kijken!

De dag van de bereikte mijlpaal hadden we een afspraak met een groot ondernemer. Een man die in de Nederlandse Quote 500 staat (in de top 200). Een man in wiens visie wij ons herkennen. Ik heb het over niemand minder dan oud-eigenaar van Marktplaats, Bob Crebas. Voor Silvino en mij was het al bijzonder dat we met hem zo openlijk in gesprek konden gaan, maar dat Bob ook zo enthousiast over ons en Internationaal Ambitieus was, had ik zelf niet zien aankomen. Hoe begon het ook al weer?

Drie maanden na geboorte
Drie maanden nadat Internationaal Ambitieus werd geboren. Ik weet het nog zo goed. Silvino lanceerde een artikel en we zagen de werking, het effect en de magie. Natuurlijk was het niet meteen raak, want de foto’s waren te breed uitgebeeld, de teksten waren te lang, de titels spraken niet aan, et cetera. Het is wel zo dat je nou eenmaal sneller leert door het in de praktijk uit te voeren. Je stoot je hoofd en gaat weer verder. Het gevolg is dat we de afgelopen diverse hoogtepunten hebben meegemaakt. Ik neem je mee!

Naam maken
In het begin schreven we elke dag zelf de artikelen en deden dat vier keer per dag. Een beetje de pagina vullen. Noch Silvino, noch ik hadden ervaring met internetmarketing. Het was een periode van veel uitproberen en kijken wat werkt. Natuurlijk hadden we een goed idee van waar we heen wilden, maar nog niet zo een goed idee van waar we stonden. Titels, hoeveelheid content en foto’s waren de eerste maand een grote vondst. De volgende uitdaging was het promoten van de content.

Promotie
De mate waarin we alle artikelen promoten, heeft veel reacties opgeleverd. Goede en leuke maar ook irritante en hatelijke. Ze zaten er allemaal tussen. Achter de schermen hadden we ook vele ontmoetingen met ondernemers en ambitieuze professionals, omdat je toch de taal van je doelgroep wilt spreken. We leerden hier zelf van en die lessen vertaalden wij in de artikelen. Ineens was het raak; de site kreeg een enorme boost! Voorwaarts naar meer ervaring opdoen en lessen leren!

Harde les
Als je ineens zichtbaar bent, komt er veel leuks op je af. Je wordt benaderd voor betaalde opdrachten ter promotie op de site, maar ook voor interviews en dergelijke. Dat is leuk, maar er is ook een lelijke kant aan ‘succes’. De haters die het je misgunnen, commentaar leveren en soms zelfs blokkeren. We hebben inmiddels geleerd dat dit slechts een bevestiging is voor het feit dat we goed bezig zijn. Zichtbaarheid is alles, dus hebben wij deze harde les meegenomen op reis naar Curaçao.

Reizen
Curaçao was magisch. De energie op dat eiland is ongekend hoog! Silvino en ik sliepen nauwelijks drie uur per nacht, maar waren zo gedreven dat we de gehele dag moeiteloos doorgingen. Het enige was wel dat als we uit wilden gaan, we een korte powernap deden en vervolgens de wekker niet hoorden en dus de volgende ochtend pas weer opstonden. Zoveel mensen gesproken en leren kennen, zoveel geleerd over het eiland en de bewoners, maar vooral de mogelijkheden voor business in, op en met Curaçao! De week erop zaten we al in België en gingen de week daarop weer terug naar Curaçao. Reizen is een belangrijk onderdeel als je bij Internationaal Ambitieus wilt horen!
 
Bekende Nederlanders
Een hoogtepunt van een paar weken terug was het bijwonen van de première van Jandino’s film ‘Bon bini Holland’. IA op de perslijst voor een rode loper verslag! Dat hadden we drie maanden geleden nooit kunnen bedenken. Het smaakt ook naar meer. We hebben die avond wel 30 BN’ers gesproken op de voor ons o-zo bekende manier. Massieve actie! Hoe val je anders op tussen allemaal journalisten en cameramannen?

Events
Zichtbaarheid bereik je niet alleen met interviews en artikelen. Je moet natuurlijk ook netwerken, maar naar mijn ervaring werkten het event ‘Speak II UNITE’ heel goed. Mensen konden zich ineens met ons ‘levelen’ want de filmpjes en foto’s van ons in actie gaven IA ineens een gezicht. De schrijvers begonnen te komen en ineens zaten we op 33 schrijvers. In drie maanden tijd! Dat geeft aan dat we in de lift zaten. In januari kwam het veelbelovende evenement Speaker's Night. Speciaal voor de andere IA-landen zorgden we ervoor dat de beelden op ons YouTubekanaal werden gelanceerd.

Actie!
Vanaf 2016 gingen we een stapje hogerop. We werden steeds beter gevonden, maar nog te vaak vroeg men zich af waar IA allemaal voor gebruikt kan worden. Inmiddels staan onze events en handelsmissies online met bijbehorende tarieven. Tevens keken we naar mogelijkheden om fysieke verbinding te creëren in de negen IA-landen voor de volgers. Daarnaast waren we in gesprek met een grote organisatie in Nederland voor een internationale samenwerking wat uiteindelijk Road2DutchCaribbean is geworden… Je las het op Internationaal Ambitieus.com!

Pascal over nr. 300