• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

4 geweldige tips om op te vallen

Als je wilt dat mensen je onthouden dan zul je moeten opvallen. Vergeet de gebaande paden, want daar red je het niet mee. 'Als jij mij kent en wilt benaderen, maar mijn naam bent vergeten, dan ben ik blijkbaar niet zichtbaar genoeg geweest'. De laatste tijd hoor ik mensen steeds vaker zeggen dat ze mijn artikelen overal lezen. Dat kan kloppen, want ik deel ze meer dan 80 keer via verschillende platformen en dat 7 dagen per week. Ten eerste doe ik dat om mij als een expert neer te zetten, maar door deze gedrevenheid worden wij van Internationaal Ambitieus ook vaak benaderd in plaats van andersom. Om een lang verhaal kort te maken ga ik jou vier tips geven om op te vallen!

Durf gekke dingen te zeggen!

Door de komst van smartphones en de bijbehorende apps raken we steeds sneller afgeleid en besteden we steeds minder tijd aan ons gesprekspartner. Vorig jaar was ik met een man in gesprek op een netwerkbijeenkomst, die constant om zich heen zat te kijken als er een goeduitziende dame voorbijkwam. Misschien was het een tik, maar ik vond het vervelend omdat ik mijn verhaal niet kon afmaken. Toen er nog een dame langsliep en hij weer omkeek, zei ik: Zo, die ziet er goed uit he? Hij lachte en vond het geweldig dat ik het ook had opgemerkt. De eerste paar minuten had hij het alleen nog maar over die dame, maar ik kon later nog wel mijn verhaal afmaken.

Lees ook eensHoe ZZP-ers in 3 minuten kennis krijgen voor succesā€‹

Kleding

Je hoeft je niet als een clown te kleden, maar draag kleding waarbij je opvalt. Een zwart (mantel)pak draag je maar om saai en eenzaam in een hoekje te staan. Maar als je wilt opvallen durf dan vooral felle kleuren te dragen en geloof mij dat je alleen daarom al wordt aangesproken.

Lees ook eens: Zelfvertrouwen kan je niet kopen, maar wel ontwikkelenā€‹

Rare tijdstippen

Dit is mijn meest favoriete tactiek die ik momenteel toepas. Als ik iemand moet bellen, dan doe ik dat bijvoorbeeld niet om 16:00, maar 15:59. Ten eerste weet ik dat degene mij gaat vragen waarom om 15:59 en ten tweede geloven ze toch niet dat ik precies op dat tijdstip zal bellen. De persoon die je moet bellen zal met spanning wachten om te bewijzen dat je niet exact op dat tijdstip zult bellen, maar jij gaat natuurlijk het tegendeel bewijzen!

Consistentie

Je kunt bovenstaande stappen wel uitvoeren, maar alles draait om consistentie. Daar komt de kracht van herhaling om de hoek kijken. Op Internationaal Ambitieus schrijven wij dagelijks drie artikelen per dag en dat heeft geresulteerd dat wij vanaf 14 augustus al meer dan 200 artikelen hebben gepubliceerd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd dat wij momenteel met een team van 21 schrijvers werken, die zich in vier verschillende landen bevinden. Maar wat ik jou wil mee geven is dat je zowel offline als online zo vaak mogelijk gezien moet worden waar jouw doelgroep zich begeeft en dat zal zich uiteindelijk uitbetalen!

Deel hieronder met ons hoe jij het toepast om op te vallen?