• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

6 redenen om Suriname te bezoeken

Suriname is een land in Zuid-Amerika met circa 600.000 inwoners, die voornamelijk Nederlands spreken, en is 4 maal groter dan Nederland. Daarvan is ongeveer 80% met oerwoud bedekt, maar dat is tevens het uithangbord waar Suriname bekend om wil staan als toeristische attractie. De prachtige flora en fauna zijn goede ingrediënten voor het ecotoerisme en doet menig persoon versteld staan. Daarnaast is het land rijk aan verschillende culturen en talen, maar staat er ook gebroederlijk een Synagoge naast een Moskee in de hoofdstad Paramaribo. 'Bij God en in Suriname is alles mogelijk', wordt er regelmatig vermakelijk gezegd.  

Onlangs is bekend gemaakt dat de regering van Suriname een masterplan voor de toeristische sector wil gaan implementeren. De grootste groep toeristen is op dit moment afkomstig uit Nederland en zijn voornamelijk de Surinaamse-Nederlanders, stagiaires en hun ouders. Wat heeft Suriname te bieden zodat het je volgende bestemming wordt? Hieronder geven wij 6 redenen!

6. Centraal Suriname Natuurreservaat

Het Centraal Suriname Natuurreservaat bestaat uit 1,6 miljoen hectare tropisch regenwoud. In het regenwoud zijn meer dan 5000 verschillende soorten planten te vinden. De dieren zijn ook kenmerkend voor het gebied, waaronder de jaguar, het reuzengordeldier, de reusachtige rivierotter, tapirs, luiaards, acht soorten primaten en 400 vogelsoorten. Voldoende om te zien voor de echte natuurliefhebber!

5. Julianatop

Julianatop is de hoogste bergtop in Suriname . Hij is 1280 meter hoog en is gelegen in het Wilhelminagebergte in het Noordelijk kustgebied van het district Sipaliwini, waar ook de andere hoge bergen van Suriname zijn gelegen. Tot aan de onafhankelijkheid in 1975 was deze bergtop het hoogste punt van de Koninkrijk der Nederlanden. Op dit moment draagt Mount Scenery op het eiland Saba deze titel.

Lees ook eens: Saba, de onbedorven Koningin

4. Brownsberg Natuurpark

Het Brownsberg Natuurpark ligt op een heuvel met een 400 meter hoge top. Hier kom je oog in oog te staan met diverse soorten apen, boskonijnen en talloze vogelsoorten. Met een lokale gids bewandel je de pittige wandelpaden langs stromende rivieren en watervallen.

3. Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Suriname met circa 250.000 inwoners. De gebouwen in deze stad hebben qua architectuur veel weg van Amsterdam en Willemstad (Curaçao) en staan ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Een opvallend feit is dat het verkeer links rijdt, dat stamt uit de tijd van de Engelse bezetting. Een bezoek aan de Waterkant en de bijbehorende eettentjes geven een goed beeld van de lokale gezelligheid van de Surinamers.

2. Brokopondostuwmeer

Het Brokopondostuwmeer heeft een oppervlakte van 135 duizend hectare, dat is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Het meer is ondiep en daardoor steken er kruinen van bomen boven het water uit. Je hebt hier de mogelijkheid om te vissen, maar wees behoedzaam op de minder mensvriendelijke piranha's.

1. Coppenamerivier

De ultieme attractie is de Coppenamerivier, die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Bevaar deze rivier met een ervaren gids en je waant je in een paradijs. Maar beelden zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden en dat is de reden waarom jij onderstaande video moet bekijken!
 

Heb jij Suriname al geplaatst op je verlanglijst om binnenkort te bezoeken?