• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Balans tussen moederschap en ambities

Ken je dat gevoel dat je niemand aandacht tekort wil doen, vooral thuis niet? Je wil je kind(eren) graag nog een boekje voorlezen voor het slapen gaan, maar je hebt een deadline waar je op dat moment aan moet werken. Hoe los je dat op?

 

Ik heb soms momenten gehad dat ik mijn ondernemingsplannen wilde laten voor wat ze zijn. Deze gedachtes kwamen doordat ik erachter kwam dat ik op alle vlakken ambitieus was of wilde zijn, dus zowel als moeder als in mijn werk. Het moederschap combineren met het ondernemerschap is een uitdaging. Het vereist een strakke planning, elke dag weer. Mijn dagen beginnen al om half 7 als ik in de trein zit naar mijn werk – thank God for the smartphone! Zonder onze telefoon en tablet zouden plannen, mailen en dergelijke in de soep lopen.

 

Mogelijkheden creëren

Ik wil het als eerst over het moederschap hebben. In je jeugd zie je het plaatje al voor je; huisje, boompje, beestje en genoeg tijd en geld om je dromen waar te maken. Maar wat nou als de droom van de liefde in het water valt en je er alleen voor staat? Hoe ga je uiteindelijk de ambities waarmaken en met behulp van wie?

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij na een gebroken hart waardeloos voelde. Ik leefde in de sleur van mijn nine-to-five-job en stopte al gauw met dromen. Maar mijn ambities en dromen begonnen weer aan mij te knagen en ik werd herinnerd aan een belofte die ik met mezelf heb gemaakt om aan mijn onderneming te werken en alles te doen om mijn doelen te behalen. Het is mooi om mogelijkheden te creëren in plaats van hopen dat anderen ons deze aanbieden. Als je iets wilt, moet je er voor gaan en dan maakt het niet uit of je jouw doel binnen een dag of een jaar bereikt.

 

“Niemand kan je talent geven, het is een gave waarmee je bent geboren”

 

Soms ren je achter je doelen aan en lijken ze steeds verder te weg te zijn. Je denkt voldoening te hebben als je eenmaal daar bent, die drukke periode achter de rug is, je meer energie hebt, dat ene onderdeel af is, jouw huis opgeruimd is, je dat boek gelezen hebt, je die cursus gevolgd hebt, meer geld hebt, afgevallen bent en zo kan ik er honderd meer verzinnen.

 

Achter onze doelen aanrennen om er zo snel mogelijk te zijn, is niet de bedoeling. Alles heeft tijd nodig. Zelf heb ik de tijd genomen om mijn carrière en ambitie op een rijtje te zetten. Ik weet dat ik uiteindelijk mijn eigen baas zal zijn en ik wacht met smart op die dag.

 

“Succes gaat niet op de klok van een ander, maar op die van jou”

 

Ik haal voldoening uit moeder zijn en mijn ambities over te brengen aan anderen. Ik ben hier niet voor niets en dat geldt ook voor jou. Jouw talenten en passies zijn er ook niet voor niets. Je hebt er iets belangrijks mee te brengen en een doel in jouw leven. Jij hebt alles in huis om te gaan doen waarvoor jij hier bent. We komen allemaal voor keuzes te staan maar als de keuze is gemaakt, gaan er nieuwe deuren voor ons open. En of je nou moeder bent of niet, ambitie en passie hebben we allemaal.

 

To be continued…