• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Boem Boem Boemerang Dingen

Wat je zaait, oogst je. Wat je geeft, krijg je terug. Boontje om zijn loontje. Oog voor een oog, tand voor een tand. Een aantal uitgesproken gezegdes die verwijzen naar reciprociteit, oftewel, wederkerigheid. Hetzij positief, hetzij negatief. Maar wat houdt het nou eigenlijk in?

 

Ik bekijk dingen vaak op een spiritueler niveau omdat mij dat de juiste inzichten verschaft. En ook al klinkt dat nogal zweverig, het zorgt juist voor een sterker en meer gegrond begrip van het leven. Deze visie voorkomt dat ik ‘all over the place’ of in vaagheid ben en verschaft juist een mentaliteit waarbij ik met beide benen op de grond sta.

 

Vaag
Toch blijft het wel vaag om te verklaren dat je aantrekt wat je uitstraalt of dat je terugkrijgt wat je geeft. Vaak is dit overigens niet eens letterlijk; het is zelfs energetisch. En energie kunnen we niet zien met het blote oog. Tenminste, niet iedereen. Ik ben een brildrager en zonder bril of lenzen zie ik wel degelijk beweging in de lucht, maar ik weet dat dat niet voor elk persoon geldt.

 

Zicht
En ja, wat is ‘zien’? Soms zien we bijvoorbeeld aan iemand dat diegene niet goed in zijn vel zit, ook al lacht diegene. Waaraan zie je dat dan? En is het wel iets wat je daadwerkelijk met je ogen waarneemt? Of is het iets wat je in eerste instantie voelt met je zesde zintuig? En is het dan iets wat je vervolgens kunt verklaren met de andere, meest gebruikelijke zintuigen, zodat het ook zichtbaar en aannemelijk wordt voor anderen?

 

Gevoel
Toch, vaak als je iets gewoonweg weet, dan weet je het. Dan voel je het, zonder dat je het kunt verklaren. Je kunt het ook niet verdedigen met iets logisch, toch voel je dat het wel écht waar is. Dat is nou je intuïtie. Dat gevoel in je hart en/of je onderbuik. Dat is het gevoel waarin je volledig in je persoonlijke kracht staat, van waaruit je oprecht contact maakt met jezelf en van daaruit ook weer met anderen.

 

Geven
Vanuit die staat verloopt je interactie met anderen veel efficiënter. Maar hoe doe je dat dan? Om het te blijven eleveren, of in eerste instantie al op te wekken, is het van belang om te delen, om het te geven. Of het nou een talent is of een product wat je hebt gemaakt, het is meer waard als meerderen er profijt van hebben.

 

Expansie
Hoe meer dat groeit, des te meer jij groeit. Niet letterlijk, maar in waarde. Dus je business dan ook. Met geven bedoel ik ook niet dat je altijd maar alles klakkeloos moet weggeven, het is wel belangrijk om je waarde te kennen. Maar besef wel dat je in waarde groeit als je uitdraagt wat je wilt bereiken. Mensen lezen veel meer af van je houding, expressie en daden dan slechts je woorden.

 

Hulp
Heb je hulp nodig om dit concreet te maken? Of weet je al heel helder wat je niet wilt, maar niet wat je wél wilt en/of hoe je dit moet vormgeven? Daar komen mijn ervaringen dan weer van pas, die ik dan ook graag met je deel. Uiteraard sta ik er ook voor open als er iets is wat jij met mij wilt delen šŸ˜‰

 

 

Toegankelijk
Om coaching voor iedereen toegankelijk te maken, hebben Javier en ik met een model gewerkt op basis van giften in de vorm van groepssessies (1 op maximaal 4). In vertrouwen op het inschattingsvermogen en de goedheid van de mens, gecombineerd met de natuurlijke wens om te ontwikkelen. Daarnaast deden we ook exclusieve 1 op 1 coaching op het gebied van bewustzijn.

 

In de tussentijd hebben we besloten om nog meer in onze kracht te gaan staan door zakelijk uit elkaar te gaan. Als je meer wilt weten of wie nu wat doet en hoe we dit hebben vormgegeven, raad ik je aan om dit artikel te lezen. En voel je overigens vrij om contact met me op te nemen als je een vraag hebt of iets kwijt wilt.