• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Chareen Soekardjo: ‘mag ik ambities hebben alsjeblieft!’

Ambities hebben en toch in balans blijven. Is dat mogelijk? Ik zeg volhardend ‘Ja!’. Ik heb niet alles laten vallen, veel te veel uren gemaakt op kantoor en alles en iedereen op de tweede plaats gezet. Ik heb de tijd genomen om te groeien en ben daarnaast goed blijven zorgen voor mijzelf en mijn gezin. Momenteel werk ik naast mijn baan als ondernemer. Mijn werk is een van mijn passies geworden en het is mijn missie om vrouwen door middel van coaching te inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen en De Nieuwe Vrouw te worden. Maar hoe ben ik daar gekomen?

Diploma is je man
Mijn ouders hebben mij altijd meegegeven, ‘Je diploma is je man’. Met andere woorden zonder opleiding kom je nergens en maak je niet afhankelijk van een man, verdien je eigen geld. In mijn tienerjaren vond ik het een onzinnige uitspraak. Maar door hard studeren, zweten en zwoegen was ik een blij kind toen ik op mijn 20ste mijn HBO diploma had. Ik ben blijven werken waar ik toentertijd stage liep en dat was de Jellinek, een grote verslavingzorginstelling in Amsterdam. Ik ging aan de slag als behandelaar. Wat was ik leergierig, ik wilde input, volgde cursus na cursus en was voor elke werkgroep te porren. Ik groeide, maar mijn functie niet. Hoogzwanger van mijn eerste kind, wat al een levens veranderende gebeurtenis was, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan solliciteren. Iedereen verklaarde me voor gek, waarom risico nemen als je een vaste baan hebt. Mijn antwoord was ‘Mag ik ambitie hebben alsjeblieft’. Uiteindelijk is het een functie geworden binnen hetzelfde bedrijf, maar wel een functie met projectmanagement taken en meer verantwoordelijkheden. Als snel besefte ik dat ik hier hele andere vaardigheden voor nodig had. Ik moest assertief zijn, kritiek durven geven, op de voorgrond treden, maar ook voor grote groepen spreken en grote groepen trainen. Door middel van coaching heb ik mijzelf op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen en mijn belemmeringen kunnen herkennen. Ik kroop letterlijk en figuurlijk uit mijn schulp.

Risico's nemen
Ik was een sterke zelfverzekerde dame die heel goed wist wat ze wilde. Maar nu zat ik weer in de positie waar ik groeide, maar mijn functie niet. En ook nu vragen mensen mij, is het wel verstandig om in deze periode risico’s te nemen. Maar ook nu was mijn antwoord: ‘Mag ik ambitie hebben alsjeblieft’. Na 13 jaar trouwe dienst, heb ik de stap genomen om parttime te gaan ondernemen en wel te blijven werken. Wat ooit een droom was is nu werkelijkheid. Ik ben De Nieuwe Vrouw. Hoe nieuw ben jij?

ā€‹
Chareen Soekardjo

Chareen is 35 jaar en woont met haar partner en 2 kinderen (1 en 7) in Amstelveen. Als mede-oprichter van De Nieuwe Vrouw coacht ze vrouwen in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Zij is te bereiken via ch*****@de***********.nu">mail en hebben ook een Facebook Pagina