• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Curaçao wil meer Surinaamse toeristen

Bron: De Ware Tijd

Curaçao is al jaren een toeristische trekpleister voor Surinamers, zoals een bezoek aan het Curaçao Jazz Festival. Elk jaar gaat er een team van de Curaçao Tourist Board naar Suriname om het eiland te promoten. Vrijdag was het team er voor de vijftiende keer. Tijdens een presentatie werden de feiten en de groei van het eiland gespresenteerd.

In de overzichtelijke presentatie is er haast aan elke detail gedacht. Zo konden de aanwezigen zien dat de meeste bezoekers, die merendeels bestaat uit vrouwen, naar Curaçao gingen voor vakantie. Zij boekten hun ticket het liefst bij een reisbureau en overnachten het liefst bij familie of vrienden. In 2014 heeft Curaçao 7,6 miljoen US dollar verdiend aan Surinaamse bezoekers. Suriname stond in 2014 met een bezoekersaantal van 10.675 op de negende plaats in de top tien landen die het eiland bezoeken. Nederland staat daarentegen op de eerste plaats met 131.995 bezoekers(2013). De CTB ziet de positie van Suriname graag veranderen. Daarom zijn er activiteiten bedacht om meer bezoekers aan te trekken. Het Blues Sea Festival en Rocktober zijn daar enkelen van. Ook is Curaçao een entertainmentmall rijker.

Om meer Surinamers aan te trekken, zal de CTB het eiland blijven promoten door middel van de Curaçao Consumer Infomart, billboards, radio-en televisiespotjes, social media, reisbureaus en andere wijzen.