• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De 3 eerste stappen richting jouw droom

Velen van ons hebben een droom of een idee, maar we kunnen ons er maar niet aan toe zetten om te beginnen. Waarom is dat? Omdat je er nog niet echt in gelooft! Je gelooft nog niet in je eigen droom. Je ziet nog niet in hoe je dit ooit zou moeten bewerkstelligen en jij vertelt jezelf dat je jezelf geen illusies moet maken. Waarom? Omdat velen van ons zo zijn geconditioneerd. We hebben geleerd rationeel te zijn, verstandige keuzes te maken. En juist deze eigenschap zit je in de weg. Een droom is in het begin zelden realitisch en het is zelden verstandig om dat na te jagen, maar dat is inherent aan het bewandelen van een onbekend pad.

Kijk maar om je heen. Alles wat jij ziet was ooit een droom, een idee, een onmogelijkheid. Het begon allemaal met een idee en iemand die erin geloofde, iemand die zei 'YES, I CAN…AND WILL'. De weg naar je droom is een weg van ontdekken. Zoals Richard Branson zegt: "Je kan nooit de volgende stap zien voordat je de eerste stap heb gezet.". Je droom najagen is ontdekken, het onbekende tegemoet gaan, risico nemen, vertrouwen hebben. Je droom najagen is frustratie, wanhoop en stress. Je droom najagen is een reis. Jij zal gaan groeien, je idee of droom zal gaan groeien en beetje bij beetje, stapje voor stapje werk je er naar toe. Ben jij klaar om deze reis te gaan maken? Uit je hoofd op papier! Vaak heb je een visie, een droom, een idee maar zit deze alleen in je hoofd. Het is tijd dat wij van je gedachten tastbaar materiaal gaan maken.Begin dan vandaag nog met de onderstaande stappen:

1. "DE WAT"
Omschrijf jouw droom, jouw idee, jouw visie zonder te denken in beperkingen of mogelijkheden. Dit hoeft niet perfect want dit zal slechts je eerste versie waarna er nog velen zullen volgen.

2. "DE WAAROM"  
Dit is misschien wel het belangrijkste en misschien ook wel het meest ingewikkelde. Wanneer jij een droom hebt of een passie wilt nastreven zit er vaak een heleboel meer achter dan bijvoorbeeld geld. Dit is jouw drijfveer, jouw intrinsieke drijfveer, jouw "waarom" achter je handelen. Schrijf op waarom je dit wil doen.

3. "DE HOE"
Gefeliciteerd! Je hebt de tijd genomen om je idee op te schrijven. Onbewust geeft je bij jezelf aan dat je je idee nu serieus genoeg neemt om er tijd aan te besteden en dit is heel belangrijk. De laatste stap is om te kijken welke stap je NU al kunt doen om de eerste stap richting je droom te nemen. Dit hoeft helemaal geen grote stap te zijn, het is zelfs beter als dit een klein stapje is zoals contact opnemen met… of uitzoeken hoe… Dit is namelijk een symbolisch stapje. Jij kan aan het einde van de dag trots tegen jezelf zeggen: "Ik heb de eerste stap genomen!"

Veel succes.