• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De enige 5 relaties die er toe doen in het leven

Zonder gepaste relaties kunnen mensen nooit hun echte potentieel bereiken. Een relatie wordt gedefinieerd als een connectie, associatie of betrekking. Afhankelijk van onze relaties zijn we in staat om alles te creëren of breken wat we maar willen. Sterker nog, we moeten onze relaties onder controle houden. Als we dat niet doen verliezen we alle balans in ons leven.
Uit psychologisch onderzoek blijkt dat er slechts vijf relaties zijn die er het meest toe doen. Jouw relaties met objecten, anderen, familie, jezelf en je geest zijn de meest belangrijke om te cultiveren. Het vereist dat je eraan werkt anders zal je leiden onder de consequenties omdat je ze hebt genegeerd. Hier zijn ze…

5. Relaties met objecten
Heb je ooit mensen horen zeggen ‘geef een klap op die computer en dan werkt ie weer’? Dat is een voorbeeld van het negeren van objecten. Als je denkt dat je computer een klap geven een oplossing is, dan ben je misleid en leef je ver van de realiteit. Je behandelt je spullen met respect als je van mening bent dat materiële goederen er toe doen. De persoon die spullen overal maar dumpt zal nooit rust hebben zonder te weten waarom. De persoon die een extra kilometer aflegt om het afval te droppen zal wel gemoedsrust hebben, waardoor hij of zij meer kan doen in het leven. Als jij respect hebt voor alles om je heen en daar zorgvuldig mee omgaat, dan komt dat ook jouw kant op.

4. Relaties met anderen
De manier waarop je denkt, voelt en handelt naar anderen toe zijn bepalende factoren voor je success. Als je gevoelens hebt van nijd, wraak, woede, gierigheid of haat zal je nooit je weg vinden. Je zal altijd maar op zoek zijn naar manieren om je medemens pijn te doen. Hoe dan ook, emoties van vreugde, vertrouwen, hoop en liefde kunnen je resultaten dynamisch doen verschuiven in je leven. De meest betrouwbare en zelfverzekerde  mensen in de wereld vinden altijd manieren om anderen aan te moedigen en liefde te verspreiden. Het niveau van je liefde of haat kan worden gevoeld door anderen. Als je een ruimte binnenloopt weten de meeste mensen wat ze aan je hebben. Ze kunnen je energie voelen en weten meteen hoe ze moeten reageren, bewust of onbewust.

Gerelateerd: Hoe verover je harten?

3. Relaties met familie
Je moet eerst een goede relatie met je familie hebben, voordat je een goede relatie met anderen kan hebben. Het is algemeen bekend dat sommige mensen in je familie van je zullen houden en dat sommigen je zullen haten. Je hoeft ook niet al je familieleden leuk te vinden, maar je moet wel positieve emoties naar hun toe hebben. Zelfs als je niet direct met ze te maken hebt, moet je vastberaden zijn hun liefde te geven. Alle families hebben uitdagingen, maar je zou nooit je familie moeten afschrijven. Als er een familielid met wie je close bent het zwaar heeft, dan is dat jou kan om je geduld en hoop met hem of haar te oefenen. Zelfs als het helemaal niet uitkomt, geef ze nooit op.

2. Relatie met jezelf
Je kan alleen respect hebben voor je familie, anderen en objecten als je de controle kan houden over de relatie met jezelf. Als jij in jezelf kan geloven zal je zien dat iedereen in je zal geloven. Jij bent je beste vriend en je ergste vijand. Elke dag is er een constante strijd van binnen die ons dwingt om vele beslissingen te nemen. Als onze positieve keuzes zwaarder wegen dan de negatieve keuzes, dan zullen onze kansen op succes toenemen. Kortom, jij bent de totale som van alle keuzes die je tot op dit punt hebt gemaakt. Jij bent je keuzes. Jij kan er deze dag voor kiezen om succesvol te zijn of je kan ervoor kiezen om te falen. Je houding zal uitmaken welke kant je opgaat. Er is niemand behalve jij die hier controle over heeft. De persoon die de meeste verantwoordelijkheid over zijn of haar keuze neemt zal winnen in het leven.

Gerelateerd: Hoe verhoog je je effectiviteit door cirkels van invloed en vertrouwen?

1. Relatie met geest
Of je nou in God gelooft of in universele wetten tussen hemel en aarde, je relatie met de spiritualiteit stelt je in staat om veel meer te doen dan dat je capabel voor bent. In feite, hoe meer jij je door spiritualiteit laat leiden, des te meer jij omhoog wordt getild door het universum. Veel mensen realiseren zich niet dat ze spirituele lichamen zijn. Ze falen in het bereiken van succes in hun leven, omdat ze alleen hun fysieke wereld voeden. Bijv. als ze emotioneel gekwetst zijn proppen zij zich vol met eten of drugs in plaats van het probleem aan te spreken. Alles wat we in de spirituele wereld doen, brengt consequenties met zich mee. Als je een spirituele ervaring wilt, hoef je daar niet eens je best voor te doen. Er is 1 manier om het te doen, maar je zal je er voor open moeten stellen. Je moet bereid zijn om jezelf op te geven voor een kracht die groter is dan jij zelf. Er is geen grotere vrede, dan spirituele vrede. Niets kan het van je afpakken.

Actie
Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, deze 5 relaties zullen je maken of breken. Wanneer jij je erop focust om ze dagelijks te ontwikkelen, zal je een niet te stoppen kracht zijn voor de rest van je leven!

Gerelateerd: Relaties en de emotionele bankrekening