• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De sleutel tot succes

**Nene Merit is een 21-jarige dame uit Zoetermeer en actief als zelfstandig ondernemer. Ze heeft haar eigen online magazine getiteld Elegancy101.com. Haar drijfveren achter het starten van deze onderneming zijn puur gebaseerd op een probleemoplossende instelling. Nene is van Nigeriaanse afkomst en miste in Nederland en Europa een magazine over de Afro –en urban lifestyle. Hiervoor moest ze naar Amerikaanse websites om te leren over de laatste mode en trends voor Afro-Amerikanen. Nene zag kansen voor een dergelijk platform in Nederland en benaderde diverse partijen hiervoor. Zonder succes. De Nederlandse magazines hadden er simpelweg geen behoefte aan. Daarop besloot Nene om het zelf te doen. 4 jaar later geniet ze van 65.000 bezoekers per maand op haar website. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?**

Shaka Zulu zei ooit: ‘ik wil oorlog voeren met de andere stammen. Als alle stammen zijn verslagen, dan creëer ik nieuwe oorlogen, want mijn dorst is onverzadigbaar’. Dit is wellicht een erg extreme metafoor, maar wat ik ermee duidelijk wil maken is dat er altijd een oplossing is voor een probleem. De vraag is ‘hoe ver ben jij bereid te gaan om het probleem op te lossen?’. Oftewel, hoe toegewijd ben je aan je plan, je droom of je doel? Nene deed het door te denken in kansen en mogelijkheden.

**Gerelateerd**: [Ondanks een fysieke beperking bleef zij geloven in haar succes](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/ondanks-een-fysieke-beperking-bleef-zij-geloven-haar-succes)

**Elegancy101.com**

Dat is de naam van haar online magazine. Een [website](http://www.elegancy101.com/) voor Afro-Europeanen met interesse in fashion en de urban lifestyle. 101 staat voor 1 op 1. Nene heeft een goed inzicht van haar markt en dat heeft er toe geleid dat ze naast haar magazine ook een [PR](http://elegancy101-pr.com/)-tak is gestart. Nene heeft ook een Youtubekanaal. Leuk om een kijkje te nemen om beeld bij het verhaal te krijgen. Check [hier](http://www.youtube.com/watch?v=XwQgjceT9kI) voor Nene’s promofilmpje.

**Wat lost ze op met haar bedrijf?**

Ten eerste wil ze voor verbinding zorgen binnen haar doelgroep. Die verbinding wil ze op internet uitstralen. Als jongedame is Nene erg geïnteresseerd in fashion en met Elegancy101 wil ze meisjes inspireren en adviseren. Mensen die weinig informatie kunnen vinden over de Afro –en Urban fashion en lifestyle hebben met Elegancy101 de oplossing gevonden.

**Gerelateerd**: [Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken)

**Succes**

Nene heeft vele volgers en bezoekers op haar website (65.000). Dat zijn aantallen die niet onopgemerkt zijn gebleven. Nene deelde haar succes in de vorm van SEO-trainingen en Blogathons met bedrijven en mensen die meer over deze doelgroep willen weten, maar ook voor mensen die online geld willen verdienen of een hoger bereik willen realiseren. Grappig detail is wel dat haar traffic naast Nederland afkomstig is uit Amerika, Verenigd Koninkrijk en Nigeria.

**Gerelateerd**: [Hoe maak ik geld](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/geld-geschapen)?

**Tips**

Om online succesvol te worden moet jij je verplaatsen in je doelgroep, aldus Nene. Door te bedenken wat ze leuk vinden, welke evenementen ze interessant vinden en daar promotie voor te maken etc. Zo zie je maar dat marktinzicht essentieel is voor je business. IA zorgt voor verbinding tussen de Nederlandssprekenden wereldwijd. Nene’s verhaal bewijst wat er dan allemaal mogelijk is.