• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

De weg naar het opzetten van je eigen bedrijf

Er is geen goed of fout als ondernemer. Je doet in plaats van denken en leert gaandeweg wat wel en vooral niet werkt. Natuurlijk kan je nadenken over zaken, maar in de praktijk werkt ondernemen sneller en effectiever door het te ondervinden. Toch is er een basis die je kan leggen. Zie het als de fundering waar je je bedrijf op gaat bouwen. Wat komt er kijken bij het opzetten van je bedrijf?

Als je een (erg) goed product hebt, dit geld waard is en het een probleem van iemand oplost dan is het de moeite waard om een eigen zaak te beginnen. Je zal moeten zorgen voor bezoekers (zowel online als offline), deze moeten omkeren naar klanten en deze klanten terugkerend maken door ze tevreden te stellen. Simpel toch?

Wat moet je doen om bezoekers te krijgen?
Op social media werken filmpjes erg goed. Men kan je een soort van in actie zijn. Daarnaast is Facebook als krachtigste middel een manier om te adverteren of flyeren. Het is hierbij de kunst om attraction marketing toe te passen. Dat wil zeggen dat in plaats dat jij op zoek gaat naar klanten, jij je product zoveel waarde geeft dat mensen naar jou toe komen door interesse te wekken dat ze bij je willen horen.

Gerelateerd: Communicatie in relaties

Hoe keer je bezoekers om naar klanten?
Zodra je de bezoekers hebt ben je erin geslaagd om de aandacht op je te vestigen en interesse te wekken. Om ze tot klant te maken moet je ervoor zorgen dat de je bij klant een sterke urgentie creëert zodat deze ervan overtuigd is om jou product te kopen.

Hoe maak je klanten tot terugkerende klanten?
Het heeft geen zin om je klanten te misleiden. Als ze niet tevreden zijn over je product of de kwaliteit ervan, dan komen ze niet terug. Als je pech hebt zullen ze op social media in diverse fora je naam en product noemen als onwaardig of onbetrouwbaar. Creer een band van vertrouwen en je hebt grote kans dat deze klanten terug zullen keren.

Gerelateerd: Waarom bedrijfskunde hetzelfde is als oorlog voeren