• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Donkere mannen als rolmodel in The Other Calendar

Met zijn looks laat hij menig vrouwenhart sneller kloppen. Met zijn drive en ambitie is hij als salestopper niet te stoppen. Hij lijkt alles mee te hebben, maar toch heeft Emmanuel Agyekum een grote droom. Die droom krijgt vorm in zijn levenswerk: The Other Calendar.

Emmanuel vertoont gelijkenis met Afrikaans acteur en model Djimon Hounsou, maar zijn ware schoonheid ligt in zijn missie om rolmodellen te creëren voor donkere jongens. ‘Ik hoor te weinig in de media over de donkere man in Nederland. Noem vijf donkere mannen in Nederland die een platform hebben dat niet met humor, muziek of sport te maken heeft’. De toon is gezet…

Verbinder
Emmanuel Agyekum is iemand die zich bewust is van het NU en mensen met zijn positieve energie wilt meenemen naar hun persoonlijke zoektocht. Hij is een verbinder van mensen, zowel in zijn functie als Sales Executive, als motivational spreker en bij het opzetten van The Other Calendar.

 

Emmanuel is sociaal ingesteld en legt makkelijk contact met anderen. Het lijkt alsof hij alles mee heeft, maar zo makkelijk is het niet altijd geweest. Om die reden spreekt hij over de transitie van zelfhaat naar zelfliefde. ‘Leer om van jezelf te houden. Het is totaal niet arrogant om tegen jezelf te zeggen dat je er toe doet! Velen cijferen zichzelf weg, omdat de maatschappij hen heeft duidelijk gemaakt dat ze er niet toe doen.’. Een man met een missie.

The Other Calendar (TOC)
Een initiatief dat Emmanuel op het hart ligt en waarmee hij een positieve boodschap wil verkondigen als het gaat om de donkere man in Nederland.  ‘Ik kan in dat geval alleen een select groepje bedenken zoals Humberto Tan, terwijl ik weet dat er in Nederland genoeg donkere mannen zijn die succesvolle ondernemers zijn in brede zin.’. Emmanuel kiest zijn rolmodellen met beleid uit omdat ze moeten passen in dat plaatje.

Achterliggende verhaal
Het doel van TOC is om studenten en Young professionals van verschillende achtergronden te laten zien hoe het werkt. Om die reden nam Emmanuel zelf het initiatief door in woord en beeld een verhaal te vertellen dat inspireert en motiveert. ‘In het geval van The Other Calendar heb ik als rode draad de link gelegd met het verhaal van Nelson Mandela, omdat hij de grootste inspirator was (en nog steeds is) van onze tijd.’.

Motivational speaker
Als spreker wil Emmanuel met zijn verhaal mensen laten inzien dat het leven soms niet verloopt zoals het moet lopen als je vol zelfmedelijden zit en geen plan hebt om alles om te zetten naar het positieve. Het vergt focus, gedrevenheid, passie en doorzettingsvermogen om je visie te behalen. Een keer in de maand spreekt hij in het land om een ongemakkelijke boodschap te verkondigen over de transitie van zelfhaat naar zelfliefde. ‘Tegenwoordig lopen we vaak buiten onszelf om maar geaccepteerd te worden door de maatschappij. De essentie van het zijn van jezelf en daadwerkelijk van jezelf te houden no matter what, lijkt steeds moeilijker te zijn. Alsof het verkeerd is om anders te denken… ‘. Hij is een overtuigend spreker, die in maart 2016 te bewonderen is bij ‘Speaker's Night’; een productie van Internationaal Ambitieus. Binnenkort meer daarover.

 

Actie
Verbinding is universeel en Emmanuel wil daarom graag zijn netwerk internationaal linken, zodat er mooie zakelijke relaties ontstaan. Hij is niet bang om zijn ideeën te delen. ‘Men moet een betere versie van zichzelf worden door zichzelf te omringen met mensen waar je van kan leren’. In november komt The Other Calendar uit (waarin ook Internationaal Ambitieus wordt vertegenwoordigd). Volg de ontwikkelingen via de Facebookpagina en de website.