• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Durf te laten zien dat jij een expert bent

Het zijn de laatste dagen van het jaar: de dagen van oliebollen en appelflappen, van vuurwerk en nieuwjaarswensen, maar ook van terugblikken en vooruitkijken. Voor jou als ondernemer is dit een uitgelezen kans om in je marketing aan je expertstatus te werken.

 

Bijna iedereen is zo aan het einde van het jaar immers bezig met mooie plannen en goede voornemens maken voor het nieuwe jaar. En vanuit de kennis die jij als ondernemer hebt, kun je anderen daarin inspiratie, houvast of een richting bieden.

 

Ga brainstormen

Ga eens brainstormen over de trends en ontwikkelingen die jij op dit moment ziet in je vakgebied. Of ga na wat volgens jou in 2017 belangrijk gaat worden. Dat kan iets heel praktisch zijn: als ik bijvoorbeeld een trend in online marketing voor het nieuwe jaar mag voorspellen, dan is het Facebook Live. Een aantal ondernemers maakt hier nu al gebruik van, maar ik denk dat in 2017 steeds meer ondernemers gaan ontdekken hoe waardevol en krachtig Facebook Live voor hun bedrijf is.

 

Maar je kunt ook kiezen voor een andere boodschap, iets spiritueels bijvoorbeeld of een richting die houvast geeft. In dat geval zou ik je bijvoorbeeld willen meegeven om meer focus aan te brengen in wat je binnen je bedrijf aan online marketing doet. Niet alles willen doen of op alle sociale mediakanalen aanwezig willen zijn, maar twee of drie dingen kiezen en die echt heel goed en krachtig inzetten om nog zichtbaarder te zijn en nog meer klanten aan te trekken. Ik weet zeker dat je met focus in 2017 nog meer gaat bereiken.

 

Vertrouw op jezelf

Sta eens stil bij wat jij de mensen die jouw bedrijf online volgen mee wil geven voor 2017. En kijk daarbij niet te veel om je heen naar wat anderen in jouw vakgebied zeggen, maar houd het dicht bij jezelf: draag uit wat volgens jóu belangrijk wordt. Voor de mensen die jou en je bedrijf volgen is het immers niet van belang wat anderen vinden; zij vertrouwen op jou – en door jouw ideeën of boodschap te delen groeit je expertstatus.

 

Kies tot slot ook de vorm die bij jou past: schrijf een blog met drie trends die jij voorziet in 2017, neem een video op waarin je vertelt welke boodschap jij je kijkers voor het nieuwe jaar mee wilt geven, maak een kort maar krachtig Facebookberichtje of doe het in een nieuwsbrief. Het maakt niet uit hoe je jouw visie of boodschap meegeeft, als je het maar doet en daarmee laat zien dat jij een expert bent.