• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Een spirituele reis buiten je comfortzone

We hebben allemaal wel dagen dat je (spiritueel) niet lekker in je vel zit. Dat je even niet meer weet waar je thuishoort en misschien zelfs twijfelt of je in een ander land hoort.

 

Jezelf spiritueel opnieuw leren kennen, even terug gaan naar waar het allemaal is begonnen, de spirituele reis die je hebt gemaakt. Ben jij dezelfde persoon als jaren terug en kun  je jezelf in de spiegel aankijken en bevestigen dat jij dit bent en ergens voor staat?

 

"Er komt iets op mijn pad, alleen weet ik nog niet wat"

We zijn nu vier maanden in het nieuwe jaar met alle goede voornemens voor jezelf of voor een ander. Ik denk dat een aantal van jullie het beroemde prioriteitenlijstje diverse keren is afgegaan.

 

Heb ik in 2015 mijn doelen bereikt? Wat heeft mij zo intens gelukkig gemaakt en wat heeft gezorgd voor de tranen in mijn ogen? De gevoelens en ervaringen verschillen natuurlijk per persoon. Het kan zijn dat je de mensen die een negatieve impact hadden op jouw positief bestaan hebt achtergelaten of vriendschappen hebt verbroken omdat je niet meer op één lijn zat met iemand. Soms is het niet anders. Het kan ook zijn dat je voor moeilijke keuzes hebt gestaan zoals het beëindigen van een relatie of een carrièreswitch.

 

Hoe het ook zijt, in de afgelopen maanden zijn we innerlijk gegroeid, ondanks wij in het afgelopen jaar misschien erg verdrietig zijn geweest. Het verliezen van een dierbare is nooit leuk en het kan dat onze wonden nog aan het helen zijn.

 

"We kijken niet achteruit maar met heel veel zelfvertrouwen vooruit "

Het is goed om af en toe de tijd voor jezelf te nemen en jezelf te evalueren. De dagelijkse sleur doorbreken en genieten van wat er in je omgaat. Dit creëert tevens nieuwe energie, nieuwe ideeën en nieuwe jij.

 

De manier om dat te doen, is door je hart te openen. Zoek deuren die naar nieuwe wegen leiden en creëert een helder beeld voor jezelf en jouw passie. Denk eraan; we moeten allemaal ergens starten. Turn yourself inside out om spiritueel weer met beide benen op de grond te komen. Ik geloof niet alleen in mezelf, maar ook in anderen. Ik geloof in de bronnen van het leven zoals muzikanten, poëten, sporters of kunstenaars. Ook dit verschilt per persoon. Voor mij biedt schrijven de gelegenheid om spiritueel dicht bij mezelf te komen. Ik krijg inspiratie door levenservaringen, lezen of door een stukje door de natuur te wandelen. Deze inspiratie wordt omgezet in woorden wat ik als cadeau doorgeef. Dit geeft mij nieuwe, veel positiviteit en vooral nieuwe spirituele bronnen voor het leven.

 

 

"The best way to find peace is to stop looking for it. Give up the struggle, and discover the peace that was there all along"