• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Elton Kartopawiro: Suriname liefhebber en oprichter van Surinamcard.com

Elton Kartopawiro is een zeer ondernemend persoon met een grote liefde voor het land Suriname. Hij ziet de potentie van het land en heeft dit commercieel omgezet in een T-shirt lijn en Facebookpagina Surinamcard.com waarbij hij het Suriname gevoel probeert te creëren. Wekelijks trekt hij duizenden bezoekers waardoor Internationaal Ambitieus hem heeft gevraagd om zich aan te sluiten als schrijver, zodat hij andere professionals kan leren hoe zij meer dan 5000 volgers voor hun social media kan aantrekken. Maar eerst netjes voorstellen natuurlijk!

 

Elton Kartopawiro

Ik ben half Creools (moeder) en half Javaans (vader), mijn ouders komen uit Suriname (Moengo). Ik ben geboren en getogen in Vlaardingen/Rotterdam, woon nu in Groningen en vader van een lieve dochter Madelief.

Werkzaamheden dagelijks leven 

Ik heb bouwkunde en bouwmanagement gestudeerd, werk als inspecteur bouwen & wonen en asbestdeskundige. Daarnaast ben ik ook de oprichter van SurinamCard.com. SurinamCard.com bestaat uit: SurinamCard.com Facebook pagina, Fawaka & Suriname shirts, diverse kortingen/acties voor de Suriname vakantie en de informatieve Suriname “Erop uit” gids.

Doel ondernemerschap

Mijn voornaamste reden is dat naast mijn doelgroep, ik ook een grote Suriname liefhebber ben en wil ik als ondernemer een aantal doelen bereiken met mijn Facebook pagina en onderneming. – Met de Facebookpagina wil ik informeren, amuseren en inspireren door dagelijks mooie foto's/berichten te plaatsen zodat iedereen het mooie Suriname meer kan ontdekken. – Kortingen en acties beschikbaar maken voor vakantiegangers en reizigers naar Suriname en via de kortingen en acties Surinaamse bedrijven doelgroepgerichte promotie aan te bieden. – Mijn kennis en ervaring te delen op het gebied van marketing en promotie voor starters/bedrijven.

Meest geweldige en vervelende ervaring?

Tot nu toe de meest geweldige ervaring is dat mijn SurinamCard.com Facebookpagina aanslaat bij de doelgroep. Ik plaats nu ongeveer 1,5 jaar dagelijks Suriname foto’s/berichten op mijn Facebook pagina. Ik heb nu bijna 5.000 volgers, bereik per week: 90.000 mensen , 18.000 unieke Facebook pagina bezoekers en per week 11.000 likes, 3.000 reacties en 1.100 gedeelde foto’s/berichten. Tot nu toe niet echt een vervelende ervaring gehad, zit soms even niet mee en maak lange dagen, maar nog niet iets mee gemaakt waar ik met me handen in het haar zat. Ik ben nog in de beginfase dus de vervelende ervaringen zullen er vast komen, maar problemen zijn er om opgelost te worden.

Afsluiting

Allereerst wil ik Internationaal Ambitieus bedanken om me te kunnen presenteren op hun website en de mogelijkheid om via Internationaal Ambitieus mijn kennis en ervaring te delen op het gebied van marketing en promotie. Ik wil via een column maandelijks praktische marketing & promotie tips geven aan starters/bedrijven en zo een bijdrage te leveren aan het Internationaal Ambitieus netwerk. Bedankt voor lezen van mijn introductie verhaal en zo weet je ook iets meer over de persoon achter SurinamCard.com. Nieuwsgierig naar mijn eerste marketing en promotie tip? Blijf dan Internationaal Ambitieus volgen!