• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘En ik zag haar gezicht… Nu geloof ik er weer in!’

Oké, het is een beetje een flauwe vertaling van het liedje van The Monkees ‘I’m a Believer’ maar het klopt wel. Het ging even wat minder, maar toen zag ik het ineens en geloofde ik er weer in. Een tijdje terug was ik het geloof, het goede gevoel eventjes kwijt, maar ik heb het weer en ben vastberaden. Men is geneigd zich te focussen op de negatieve elementen, terwijl ik van mening ben dat je een beter referentiekader verkrijgt door naar het totaalplaatje te kijken. Hoe dan?

De gemiddelde mens projecteert zijn of haar eigen angst op jou.  Er is niets mis met mensen die bezorgd om je zijn maar realiseer je wel dat zij het vanuit een ander perspectief bekijken dan jij. Ze hebben wellicht een ander referentiekader. Door mijn brandend verlangen verkeer ik in een ‘state of mind’ die zoveel energie geeft dat het niet erg is om minder te slapen. Je krijgt juist slaap van dingen die energie van je zuigen!

Rolmodellen
Oprah Winfrey is al langer dan 25 jaar actief en slaapt tussen de drie en zes uur per dag. Ook Tony Robbins slaapt heel weinig. Hetzelfde geldt voor Donald Trump en Barack Obama. Mark Cuban neemt powernaps in plaats van slapen. Stuk voor stuk voorbeelden van mensen met wie het goed gaat qua gezondheid en die op minder slaap teren. Conclusie: oordeel  niet op basis van geconditioneerde maatstaven, maar zoek het zelf uit en oordeel dan.

Het begin is het halve werk
Terwijl je de steen in beweging brengt en hij gaat rollen, zal je ongetwijfeld momenten hebben dat je jezelf afvraagt waarom je ooit die steen in beweging bracht. Dat zijn die ups and downs. Je verlangen bepaalt of jij je daar overheen zet of niet. Voordat ik met Speaker’s Night begon, had ik een andere productie, Speak II UNITE. Na drie edities had ik niet eens 10 bezoekers. Ik kreeg steun en bijval en dat is goed bedoeld, maar de lieve woorden leverden me niet meer bezoekers op. Ik moest het bij mezelf leggen en kijken waar het aan lag dat ik niet meer bezoekers had.

Speaker’s Night
Gelukkig had ik mijn antwoord voor de première van Speaker’s Night. De les die ik heb geleerd is dat ik niet duidelijk genoeg een doelgroep had bepaald, gekeken waar die doelgroep zat, hoe ik deze kon bereiken en waar deze behoefte aan had. En daarnaast is de 10X-formule een goede manier om hoger rendement te behalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs het beste product 100 telefoontjes nodig heeft om er 10 van te verkopen…
 
Actie!
De weg naar succes doet pijn. De mensen die je liefhebben ga je mee botsen. Ze voelen teleurstelling als je niet meteen slaagt, maar ze weten niet wat het proces inhoudt dat daar aan vooraf gaat. Simpelweg omdat ze het zelf niet doen. Teleurstelling zie ik als een gegeven dat ik kennelijk iets niet goed heb gedaan of beter gezegd, niet het juiste. Die interpretatie zal leiden tot succes.