• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Fantaseer, creëer en Leef!

Vroeger wilde ik van alles worden. Van poëet tot stewardess. Tja, zelfs tóen was er niets dat ik niet leuk vond. Elk beroep leek me wel geweldig. En het allermooiste van alles was, dat niets me onmogelijk leek. Het kon in mijn beleving allemaal!

 

Maar met de jaren werd ik ouder en het leven werd serieuzer. Dromen over een bepaald soort leven is dan echt een droom. Niet iets dat realiteit zou kunnen worden. Een leven onmogelijk vanwege omstandigheden, angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Tot ik zelfs op het punt kwam dat ik er niet eens over durfde te dromen want ja, het is een leven dat ik nooit zal gaan leiden.

 

Groei, ontwikkel en wees creatief

Totdat mijn leven veranderde. Ik begon te lezen over persoonlijke groei en ontwikkeling, over een wereld met mogelijkheden waarin je mag dromen en creatief mag zijn. Wist ik veel dat een leven waar je over droomt helemaal NIET onmogelijk is. Dat het zelfs OKÉ is om te dromen. En dat je alles kan creëren wat je je maar in kan beelden, waardoor het leven geen grenzen meer kent. De enige grenzen die er zijn, zijn namelijk de grenzen die je jezelf voorhoudt.

 

Creatieve verbeelding

Één van de prachtige boeken die ik heb gelezen is het boek 'Psycho-cybernetics', geschreven door Maxwell Maltz. Wil jij je eigen ik ontwikkelen en ben je op zoek naar persoonlijke groei, dan is dit boek een échte aanrader. Een belangrijk onderwerp is de creatieve verbeelding. Creatieve verbeelding betekent (de naam zegt het al) dat je een leven kan creëren vanuit je verbeelding. Elke dag word je geïnspireerd door momenten die je meemaakt. En hierdoor ontvang je de gehele dag door intuïties en inspiraties. Al deze intuïties en inspiraties leiden tot nieuwe ideeën. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je op de juiste frequentie zit en dat je leert luisteren wanneer deze ideeën binnen komen stromen.

 

Beginnen met creëren

Je weet nu dat jij het leven dat je graag zou willen leiden voor jezelf kan creëren. Dit kan dus door het simpelweg in te beelden. Maar hoe doe je dit? 

Welnu, een bewuste gedachte wordt gestimuleerd door de emotie van een sterk brandende verlangen. En dus begin je daarmee:

Stap 1. Zoek naar je allerdiepste verlangen. Zie jezelf in deze positie.

Stap 2. Je moet hier echt naar verlangen. Er is niets dat je liever zou willen dan in deze positie te zijn.

Stap 3. Maak een plan, zet je creativiteit aan het werk en creëer het leven dat je jezelf voor ogen hebt.

 
Begin vandaag met creëren!