• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Handelsreis naar succesvolle Belgische ondernemers

Wil jij je schaal vergroten om naast de Nederlandse markt meer omzet te genereren? Dan zal je naar het buitenland moeten. Internationaal ondernemen en export zorgen ervoor dat je bedrijf winstgevender wordt. Echter, de weg naar het buitenland is moeilijk, tijdrovend en extreem riskant. Wat is er dan handiger dan ondernemen in het buitenland met behoud van de Nederlandse taal?

België is de oplossing en biedt vele mogelijkheden voor ondernemers uit Nederland. Met 6,5 miljoen Nederlandssprekenden biedt de Vlaamse markt ontzettend veel potentieel. Hema, Randstad, ING en Albert Heijn zijn Nederlandse pioniers in België, maar recent maakte ook Thuisbezorgd.nl de stap naar België en deed dat succesvol. Als dit soort grote en succesvolle bedrijven ook de Belgische markt bestijgen, dan moet dat wel interessant zijn. Waarom is dat precies en welk gevaar ligt er op de loer als je die stap maakt?
 

Veel potentie, maar ook vele gevaren

In 2015 werd er vanuit Nederland ruim 44 miljard euro geëxporteerd naar België. Daarmee is België de tweede belangrijkste handelspartner van Nederland. Exporteren naar België lijkt vaak eenvoudig, omdat men in Vlaanderen Nederlands spreekt. Toch is het sterk aan te raden om samen te werken met een tussenpersoon of zakenpartner vanwege belangrijke cultuurverschillen en het feit dat dezelfde woorden andere betekenissen kunnen hebben in het Vlaams. Het is dan ook geen toeval dat Nederlandse ondernemers vele problemen ervaren bij het betreden van de Vlaamse markt.

 

Hoe vergroot je jouw kansen?

Door mee te gaan op deze exclusieve handelsreis. Er worden twee succesvolle ondernemers bezocht, die u zullen voorzien van praktische informatie en de ‘do's and don'ts’. Afsluitend is er de gelegenheid om te netwerken en de ervaringen in de praktijk toe te passen.

Op bezoek bij ondernemer van het jaar 2012 van Gent

Wij bezoeken eerst Karen Depoorter. Zij is eigenaar van Callas Confiture en was ondernemer van het jaar 2012 van de stad Gent. Zij heeft onlangs een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen en zij zal delen welke stappen zij heeft ondernomen om dit succes en jaarlijks 25% groei te bereiken.

Op bezoek bij de grootste online drukkerij van België

Door de snelle groei van Flyer.be telt het bedrijf op dit moment meer dan 100 werknemers en zijn zij in meer dan 7 landen actief. Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven, want eigenaar Ahmed Hilami mocht zelfs van gedachten wisselen met Koning Filip van België. Tijdens het bezoek zal deze vooruitstrevende ondernemer tips geven over zijn internationale succes vanuit België.
 

Netwerken

Na het bezoek aan Flyer.be is er de gelegenheid tot netwerken met Belgische ondernemers. Een perfect moment om alles wat u deze dag geleerd heeft direct toe te passen in de praktijk en zo naar huis te gaan met interessante matches voor partnerships. De volgende sectoren bieden veel potentie voor Nederlandse ondernemers:

Agri & food, bouw, duurzame mobiliteit, ICT, e-commerce(o.a. webshop), gaming en life sciences, maatschappelijk betrokken ondernemen, wellness, gezondheid en zorg.