• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe een dakloze man uiteindelijk miljardair werd

Hij werd bekend als de dakloze miljardair en is onder andere bekend als co-founder van John Paul Mitchell Systems. Ik leerde hem kennen toen hij als gastinvesteerder verscheen in het programma Shark Tank. Deze man maakte van zijn passie voor het kappersvak zijn business en werd daar succesvol in. Na het bekijken van een van zijn interviews, besloot ik een artikel te wijden aan deze man: John Paul DeJoria.

DeJoria legt uit dat het begint met geloven in jezelf. Daarnaast zegt hij dat je voorbereid moet zijn op afwijzingen. ‘Laat je er niet door meeslepen of je erdoor beïnvloeden. Blijf voorwaarts bewegen richting hetgeen wat je wilt doen. Ongeacht welke tegenslag je moet ondergaan, wees net zo enthousiast bij deur nummer 1000 als dat je was bij deur nummer één’.

Continuïteit
‘Weet dat je een geweldig product of dienst hebt, die keer op keer op keer wordt besteld’. Op die manier ben je nooit aan het verkopen, maar probeer je het in de handen van iemand te krijgen, waarbij ze kunnen zien dat het zo ongelofelijk goed is dat ze het nogmaals zullen kopen of aan hun vrienden zullen vertellen.

Combinaties
Het product moet een combinatie zijn van een aantal factoren. Ten eerste moet het iets zijn waarvoor je door het vuur kan gaan om er uiteindelijk door heen te gaan. Zorg dat het de best mogelijke dienst of product in je markt wordt. Wees nummer 1 en zet er een waar verhaal achter (dakloze miljardair) die je aan vele mensen wilt kunnen vertellen. Schenk aandacht aan je klanten en blijf ze verzekeren hoe ze het product moeten gebruiken voor de best mogelijke klantbeleving.

Lange termijn
Duurzaam ondernemen betekent dat je leuk moet vinden wat je doet, met wie je het doet en voor wie je het doet. Plezier zorgt voor een levensstijl. Wanneer je business je werkt wordt, doe je het niet alleen voor de lol. Creëer een levensstijl die je bevalt. Maak kennis met DeJoria via het onderstaande filmpje.

Interview