• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je door ‘mindset’ succesvol wordt

Stelt u zich voor dat al het geld op de wereld eerlijk zou worden verdeeld onder de mensen. Dan zullen er alsnog rijken en armen ontstaan toch? Waarom denkt u dat zoiets zou kunnen?

 

Ik ben Raphaël Krolis, student en ondernemer. Ik begon al vroeg met werken, aangezien ik zelfstandig wilde zorgen voor mijn eigen inkomstenstroom. Ik heb diverse baantjes gehad, zo begon ik met een krantenwijk, vervolgens in de supermarkt en later in de horeca. Op een gegeven moment kwam ik tot het besef dat meer baantjes niet per definitie zorgen voor het inkomen waar ik van droomde. Zo dacht ik; wat moet ik veranderen zodat er wat veranderd voor mij? De uitkomst daarvan was dat IK moest veranderen.

 

Hoe dan?

Binnen één jaar heb ik de switch gemaakt van de horeca naar de zakenwereld en ben ik ook gestart als zelfstandig ondernemer. Ik keek naar waar ik stond in mijn leven en stelde mezelf de vraag: Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn doelen? En wat kan ik doen om deze te bereiken? Ik ben van mening dat het verschil tussen rijk en arm te maken heeft te maken met het belangrijkste: De Mindset

 

Wat is mindset precies?

Mindset is letterlijk vertaald: een manier van denken. Met een manier van denken wordt bijvoorbeeld bedoeld: Hoe gaat u om met tegenslagen? Hoe gaat u om met uitdagingen? Wat zijn uw doelen? Wat doet u om deze doelen te bereiken? Hoe kijkt u kritisch naar uzelf?

 

Hoezo maakt mindset het verschil in succes?

De verschillen in succes zijn te halen uit kleine voorbeelden in het dagelijks leven. Kijkt u naar de mensen in uw omgeving die u ziet als succesvol en kijkt u aan welke kant ze staan in het verhaal. Bij tegenslagen is er een groot verschil in de manier waarop er wordt gereageerd door succesvolle en niet-succesvolle mensen. Niet-succesvolle zoeken eerder naar de problemen in plaats van naar de oplossingen. De schuld ligt vaker bij een ander behalve dan bij henzelf. Succesvolle mensen nemen de verantwoordelijkheid, leren hiervan en gaan verder. Succesvolle mensen zijn ook bezig met hun persoonlijke ontwikkeling, zo zijn ze bezig met het verbreden van hun kennis en expertise.

 

Succesvolle mensen zijn bijvoorbeeld bezig met lezen, volgen cursussen en omringen zichzelf met individuen die hun hierbij zullen ondersteunen. Niet-succesvolle mensen daarentegen komen op een bepaald punt en blijven daar haken. Ze zullen tegen zichzelf zeggen dat bepaalde kansen niet voor hun zijn weggelegd om het zo te verantwoorden tegenover henzelf. In het kader van hun persoonlijke ontwikkeling zullen succesvolle mensen ook eerder doelen voor zichzelf opstellen en actie ondernemen over hoe zij deze doelen zullen behalen. Dit kan alleen door naar uzelf als persoon te kijken en te vragen ‘ben ik tevreden met waar ik nu ben?’ Niet-succesvolle mensen zullen ook kritisch naar zichzelf kunnen kijken maar het verschil zit hem dan in het ondernemen van actie. Want zeg nou eerlijk… Hoe kunt u klagen dat morgen niet anders is, als u hetzelfde doet wat u gisteren en vandaag ook deed? Of als u niks verandert, hoe moeten er dan wel dingen voor u veranderen?

 

 

Hoe kan ik aan mijn mindset werken?

Er zijn verschillende manieren om aan de mindset te werken aangezien iedereen anders denkt natuurlijk. Mijn persoonlijke 3 tips om te werken aan een succesvolle mindset zijn:

 

1. Stop nooit met leren

Blijf altijd een student. De meeste kennis die we vandaag aan de dag gebruiken staat geschreven in het geschrift of is online beschikbaar. Hoe zonde zou het zijn als u geen gebruik zou maken van deze kennis terwijl deze gewoon beschikbaar is? Waarom zou u het wiel opnieuw uitvinden of dezelfde fouten maken terwijl u kan leren van dat een ander. Wees daarom altijd nieuwsgierig en probeer continue meer te leren over dingen die u in uw weg naar succes zullen ondersteunen.

 

2. Onderneem actie

Met niks doen verandert er niks, stap uit de comfort-zone. Als uw twijfelt en wacht tot het ‘perfecte’ moment zal ik u adviseren dat die er niet zal zijn. Het is voornamelijk leren van uw gemaakte fouten en proberen het de volgende keer beter te doen. Met wachten op het perfecte moment zult u kostbare tijd verspillen. Wat u welt kunt doen is zich voorbereiden op momenten waarop bepaalde kansen zich kunnen voordoen.

 

3. Werk aan uw omgeving

Waar u nu bent is afhankelijk van uw omgeving en de invloed die deze op u heeft. Omring u zich daarom met mensen waarmee u geassocieerd wilt worden. Want stel dat u omgaat met 4 dieven, dan is het voor de hand liggend dat u de 5e wordt. Dit principe werkt ook andersom, want stel dat u omgaat met 4 succesvolle personen dan is het voor de hand liggend dat u de 5e wordt. Dit heeft te maken met de mindset van hoe deze individuen en mocht u hier niet tevreden mee zijn, leer waar u naartoe wilt, onderneem actie en geniet van het resultaat.