• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Internationaal Ambitieus: Een hit in Suriname!

De founders van Internationaal Ambitieus Pascal Fredrik en Silvino Seymor zijn momenteel in Suriname vanwege het congres ‘Zakendoen met Curaçao’. Ze zijn daar samen met een Curaçaose delegatie, bestaande uit Franklin Suares, Nevita Mezas, Mirto Murray, Steve Vanenburg en Robert Vissenberg. De groep heeft in de afgelopen dagen niet stilgezeten.

 

In de afgelopen week stonden de persconferentie en het congres op het programma. Ook heeft Internationaal Ambitieus samen met de Curaçaose delegatie een aantal bedrijfsbezoeken afgelegd en een etentje gehad met de directie van de Hakrinbank.

 

Tijdens al hun bezigheden en activiteiten, was er een goede sfeer binnen de groep. De vele uitstapjes en activiteiten hebben onderling een hechte band geschept waar mooie vriendschappen uit zijn ontstaan. ‘Het voelde meer als een snoepreisje dan een zakelijke gelegenheid’, zegt Internationaal Ambitieus co-founder Pascal Fredrik. Er werd gezongen in de bus en onderling veel gegrapt. De sfeer blijkt zo goed te zijn dat de mannen van Internationaal Ambitieus eigenlijk niet eens weg willen!

 

Hoe hebben zij de activiteiten beleefd?

 

Tijdens de persconferentie. Bron: Facebook

 

 

Persconferentie

De persconferentie vond op maandag 13 februari plaats. Pascal en Silvino zijn volop in de Surinaamse media verschenen. Het digitale nieuws in Suriname verspreidde zo snel dat de netwerkbijeenkomst die later in de avond plaatsvond, goed bezocht werd. Het was een geslaagde avond die eigenlijk tot negen uur zou duren, maar doorging tot na twaalven. De sfeer zat er goed in; er werd gedanst, mensen vertelden elkaar hun pitch en hoefden niet zelf om drankjes te vragen maar die werden bij voorbaat al aangeboden. Een goede basis voor de rest van de week!

 

Na de persconferentie! Bron: Facebook

 

Bedrijfsbezoekjes

Op de tweede dag gingen Internationaal Ambitieus en de delegatie uit Curaçao langs drie bedrijven, als een soort van handelsmissie. Ze bezochten de bedrijven van Ruben Brielle, Cheryl en Eric Zwennicker en het Jacana Wellness Resort. In de avond heeft de groep gedineerd met de directie van de Hakrinbank.

 

De Curaçaose delegatie! Bron: Facebook

 

Ruben Brielle

Ruben Brielle was ook aanwezig bij de handelsmissie naar Curaçao, die in oktober plaatsvond. De groep bezocht zijn bedrijven BoTec, een bouwbedrijf, en Ni-Ké, een bedrijf voor meubel- en interieuraccessoires. Het bedrijf van Ruben is een echte familiebedrijf, aangezien zijn familieleden ook in het bedrijf werkzaam zijn. De groep werd verwend met lekkere hapjes en drankjes waaronder Surinaamse eksi kuku en orgeade.

 

De groep bij Ni-Ké! Bron: Facebook

 

Cheryl Zwennicker

Cherics Events is het bedrijf van Cheryl en Erick Zwennicker. Het stel was afgelopen oktober ook aanwezig tijdens de handelsmissie naar Curaçao. De groep bezocht hen op een fantastisch groot stuk grond, waar ze een partycentrum hebben gebouwd waar trouwerijen en andere festiviteiten gehost worden. Met de chique aankleding en de luxe uitvoering leek het wel een paleis. Cherics Events gaf een bedrijfspresentatie. De ondernemers vertelden dat ze een deal hebben gesloten met Curinde, een bedrijf dat grote economische zones beheert op Curaçao. Dit betekent dat Cherics Events zich ook op het eiland gaat vestigen en haar diensten daar gaat aanbieden.

 

Met Cheryl van Cherics Events! Bron: Facebook

 

Cheryl en Eric zijn ook nog bezig met de bouw van een appartementencomplex. Zij toonden de aanbouw aan de groep. Het complex is echter nog niet klaar en wordt in fases ontworpen, omdat de bouw ook afhangt van de ontwikkelingen in de Surinaamse economie. Internationaal Ambitieus en de Curaçaose delegatie waren helemaal onder de indruk van de ondernemers en vonden hen zeer inspirerend. Ook Cherics Events trakteerde de groep op lekkere hapjes waaronder loempia’s en saté.

 

Lekkere hapjes! Bron: Facebook

 

Jacana Wellness Resort

De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Jacana Wellness Resort. Dit is een resort waarbij je het binnenland van Suriname in de stad kunt ervaren. Het resort is zo vormgegeven en gebouwd dat je het gevoel krijgt dat je in een luxe variant van een jungle bent. Er zijn veel vissen te zien en er zijn hutten, een waterval en een groot zwembad gebouwd. Ook hier raakten Internationaal Ambitieus en de Curaçaose delegatie enorm van onder de indruk!

 

Het zwembad van Jacana Wellness Resort! Bron: Facebook

 

Hakrinbank

In de avond ging de groep uit eten met de directie van de Hakrinbank. Ze zaten met de CEO en CFO aan tafel. Dit maakte blijkbaar veel indruk, want iedereen kent met name de CEO. De mensen om hen heen keken ook nieuwsgierig naar de groep. Na het diner is de groep gaan naborrelen in de Exo Lounge.

 

Zakelijk diner met de directie van de Hakrinbank. Bron: Facebook

 

En een cadeautje van de Hakrinbank! Bron: Facebook

 

 

Congres

Op woensdagavond 15 februari was het dan eindelijk zover; het congres waar het allemaal om draaide.

 

Tijdens het evenement was te merken dat de Surinaamse media er veel aandacht aan hadden besteed. Ondanks het congres was uitverkocht, was er een drukte van jewelste; massa’s van mensen die via allerlei omwegen aandrongen om toch erbij te kunnen zijn. Zelfs het Marriott Hotel, waar Internationaal Ambitieus en de Curaçaose delegatie verblijven, heeft te kennen gegeven nooit zo een drukte te hebben meegemaakt.

 

Pascal en Nevita Mezas. Bron: Facebook

 

Heel veel media-aandacht en massa’s mensen bij de deur is natuurlijk een goed teken. Dit betekent echter wel dat men hoge verwachtingen had en dat het congres natuurlijk wel het beloofde niveau moest halen.  Gelukkig was dat het geval! Het publiek was heel enthousiast en op basis van de vele reacties, kunnen we veilig stellen dat het congres een groot succes was. Er was heel veel belangstelling en tijdens de paneldiscussie bleek dat er eigenlijk meer tijd ingepland had moeten worden om alle vragen van het publiek te beantwoorden. Gelukkig was er na afloop van het congres alle gelegenheid om te netwerken en de sprekers persoonlijk aan te spreken.

 

Al met al was het een zeer geslaagd congres!

 

Het congres was een hit! Bron: Facebook

 

Vervolgstappen

Internationaal Ambitieus heeft nog twee afspraken staan. Een met de meest succesvolle vrouwelijke ondernemer van Suriname en nog met de Hakrinbank. Hier vloeien mogelijk mooie en interessante samenwerkingen uit voort. We zijn benieuwd!

 

 

Bekijk de Facebookpagina van Internationaal Ambitieus voor nog meer foto's!

 

Je kunt ook de persoonlijke Facebook- en Instagramaccounts van Pascal en Silvino bekijken.