• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Je bent een idioot…

Als je andere resultaten verwacht, terwijl je dezelfde dingen blijft doen. Dit is een veelgebruikte zin die succesgoeroes gebruiken in hun lezingen. Er zit een kern van waarheid in. Als jij bijv. verkoopmedewerker bent en je wordt beoordeeld op je verkoopresultaten, dan geven deze resultaten weer of jij jouw werk goed gedaan hebt. Stel dat je betere resultaten wilt behalen, dan zal je deze nooit halen als jij je aanpak niet verandert. Met andere woorden, als je andere resultaten wilt behalen, dan moet je andere handelingen verrichten. Hoe doe je dat?

In de korte tijd dat ik actief ben als zelfstandig ondernemer kan ik oprecht zeggen dat ik al de nodige stappen heb gemaakt. Ik heb dingen gedaan en meegemaakt die ik in al die jaren in loondienst nog nooit heb meegemaakt. Met mijn zelfontwikkelingsgroep Simpel Minds heb ik al de nodige mensen mogen ontmoeten, zoals Meine Breemhaar (vastgoedmagnaat en miljonair) en Rob Reijnaert (oud-directeur Centrale Bank Curaçao). Daarnaast ben ik heel gericht op mensen afgestapt die mij inspireren met hun successtory en heb ik van mensen trainingen en adviezen gekregen uit respect voor hun vakgebied. Dit alles is voortgekomen uit 1 ding: door uit mijn comfortzone te stappen.

Comfort zone
90% van de mensheid blijft graag in het vertrouwde hangen oftewel de zone waarin men zich comfortabel voelt. Echter, door in die zone te blijven wordt het moeilijk om vooruitgang te boeken in hetgeen wat je doet. Dat kan heel eng zijn omdat je iets moet doen waar jij je (nog) niet comfortabel bij voelt. Zodra je dit hebt gedaan voel opluchting en misschien zelfs blijdschap, omdat je gezien hebt wat het je kan opleveren. Puur omdat je lef hebt getoond en ziet wat het je kan opleveren. Of het nou qua direct resultaat is of de les die je eruit haalt.

Gerelateerd: De overeenkomst tussen Idris Elba en Nelson Mandela

Pitch
Vanmiddag werd ik overvallen door een goede vriend van me. Hij belde me om te zeggen dat mijn inspirator, die toevallig een goede vriend van hem is, op het punt stond bij hem langs te komen. Die vriend wist dat ik al lange tijd in contact met mijn inspirator wou komen. Toen ik gebeld werd was ik allesbehalve klaar voor de ontmoeting, maar ik herkende deze kans en wist dat ik deze moest grijpen. Ik heb letterlijk alles aan de kant gezet en praktisch het huis onafgesloten verlaten om de kans niet te missen. Toen het moment daar was moest ik mijn verhaal doen, maar ik werd overmand door zenuwen. Achteraf is het verhaal goed overgekomen, maar mijn pitch is normaal gesproken vele malen sterker. Toch maakt dat niet zoveel uit. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt terwijl ik ook had kunnen zeggen ‘nee ik ben niet voorbereid, ik weet niet wat ik moet doen’ etc. Dat is al een overwinning op zich. Ondanks dat het niet perfect ben ik wel een stap verder gekomen richting mijn doel. Om daar achter te komen, zul je toch echt de ontwikkeling op IA blijven volgen šŸ˜‰

Gerelateerd: Zlatan Ibrahimovic, ondernemer van de straat