• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Kom naar de bijeenkomst Road2Belgium

Belgie en Nederland liggen naast elkaar en dat biedt kansen voor Nederlandstaligen. Het is belangrijk om te weten dat er een wezenlijk verschil is tussen de twee landen. Over het algemeen maken beide landen veel grappen en moppen over elkaar en merk je in de praktijk dat ze wel dezelfde taal spreken, maar niet goed kunnen communiceren. Wat is het mysterie van zakendoen in België?

België is een geweldig land om zaken in te doen. België is Nederlands tweede belangrijkste handelspartner. De bevolking is koopkrachtig. Het land telt 11 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 60% Nederlandstaligen. Hierdoor is het zeer toegankelijk voor Nederlandse producten.

Belgen en hun tradities
Wallonië is in ontwikkeling en wordt steeds meer een kansrijke markt, maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk België er vele gewoonten en tradities op nahoudt. Om men een vliegende start te geven bij de Belgen, organiseert De Kamer van Koophandel in samenwerking met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, de Road2Belgium-bijeenkomst.

Gerelateerd: Belgische Universiteit brouwt bier met afvalwater

Belgen en hun manieren
België ligt heel dichtbij maar de manier van zakendoen is zelfs in Vlaanderen fundamenteel anders. België is een echt buitenland. Belgen zijn terughoudend en het opbouwen van een goede zakenrelatie vergt tijd en veronderstelt persoonlijk contact. Voor Belgen is vertrouwen een belangrijke voorwaarde om tot zaken te komen.

Zakendoen in België
En Belgen zijn, net als de Nederlanders trots op de eigen taal. Zakendoen in België biedt dan ook veel kansen voor wie de zakelijke cultuur goed begrijpt en daar handig op inspeelt. Als je daarbij ook meer weet over het uitvoeren van werk, het belastingstelsel, de juridische aspecten, social media en webshop, dan ben je anderen een aantal stappen voor. De eerste stap is de bijeenkomst Road2Belgium bezoeken!

Gerelateerd: Do ’s and dont’s zakendoen in België

Het evenement
Donderdag 15 oktober, van 13.30 tot 18.00 uur in het Koning Willem II Stadion Tilburg.