• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Leven als een varken in de modder…

Aarden, geaardheid, aardig: Allemaal woorden die volgens mij afstammen van ‘aarde’. Gegrond op de wereld. Stevig in de schoenen. Aanwezig, sterk, stabiel… of lekker lui, als een varken in de modder? In contact zijn met natuur, maar toch onbewust. Wel heel lief, heb ik me laten vertellen.

 

Meteen een mooi bruggetje naar mijn stelling – voordat ik begin af te dwalen: Als iemand aardig is, betekent dat dan dat het dus eigenlijk normaal is, dat dat onze natuurlijk staat van Zijn is? Oftewel: in onze aard zit?

 

Simpel
Het voelt een beetje alsof ik dit artikel in Jip-en-Janneke-taal heb ingeleid. Niet per sé wat betreft mijn taalgebruik, maar wel qua uitleg. Waarom versimpel ik het zo? Omdat het eigenlijk ook echt zo simpel is. Alleen lijken we het vaak te vergeten door de ruis in ons hoofd, die het kan doen voorkomen alsof bepaalde levenssituaties zwaar en moeilijk zijn.

Aarding
Eigenlijk is de intentie van alle keuzes die je maakt te herleiden naar twee basiskeuzes, namelijk liefde of angst. Niet altijd zijn we ons bewust van de daadwerkelijke achterliggende redenen van onze beslissingen en daden. Toch is dit wel heel belangrijk om helder te krijgen, omdat het de fundering is voor onze manifestaties.

 

Angst
Creëren vanuit een gevoel van angst zorgt vaak voor het gevoel dat je een situatie moet redden. Dat iets opgelost MOET worden. Op die manier gebeurt het vaak dat er meer vanuit noodzaak en wanhoop gehandeld wordt. En in de mindset van het probleem is het heel lastig om een oplossing te verzinnen. Vaak gebeurt uiteindelijk ook juist hetgeen waar je bang voor was, simpelweg omdat de intentie al gezet is vanuit angst. Alles wat je doet, is dan daarop gebaseerd, op wat je niet wilt, wat ook zorgt voor een ongewenste uitkomst.

 

Liefde
Dit is zo een breed begrip. Ik beperk het niet alleen tot relaties, maar juist in beginsel liefde voor jezelf. Vanuit deze basis vertrouw je op je eigen capaciteiten, maar ook op het principe dat alles wel goed komt. Niet eens omdat het jouw leven is, maar omdat jij leven bént. Dan creëer je van binnenuit, vanuit je eigen kracht. Op die manier schieten je meestal zo de oplossingen te binnen, omdat je gelooft in mogelijkheden. Dan ben je lief voor jezelf, en automatisch ook voor anderen. Aardig dus.

 

Hulp
Heb je begeleiding nodig bij de bewustwording omtrent de intenties van jouw keuzes en handelingen? Of heb je een andere vraag / opmerking? Neem gerust contact met me op.