• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Mercelien Pinas: Single mom en succesvolle zakenvrouw

We leven in een tijd en maatschappij waarin wij vrouwen steeds meer in de belangstelling komen. Vrouwenorganisaties schieten als paddenstoelen uit de grond in deze veranderende samenleving. Zowel lokaal, provinciaal als landelijk treden we meer en meer op naar de voorgrond. Door middel van stichtingen, clubs, netwerken en awards ontstaat er een beweging van onderlinge empowerment onder ons dames. Vandaag interview ik zo een powervrouw! ā€‹Mercelien Pinas heeft een succesvolle business in Capelle aan den IJssel en geeft leiding aan 30 medewerkers. Daarnaast heeft ze een stichting waarin ze zich voor alleenstaande moeders inzet. Wie is Mercelien Pinas?

 

‘Ik ben een jonge vrouw van 49 jaar, moeder van twee dochters (Ghyslaine 24 jaar en Joella Joy 10 jaar). Ik heb een kinderdagverblijf met een buitenschoolse opvang (BSO). Hier vangen we zo een 150 kinderen op. Naast het ondernemen ben ik erg maatschappelijk betrokken. In 2015 heb ik Stichting Single Moms Club gestart om mijn mede single moms vooruit te helpen’

 

Hoe is haar hart voor ondernemen ontstaan?

‘Het ondernemen zit mij in het bloed. Tijdens mijn opleiding Middelbare Middenstandsopleiding heb ik stage moeten lopen in verschillende winkels en bedrijven. Toen kwam ik er al snel achter dat ik geen verkoopster wilde zijn, maar eigenaar. Op mijn 22ste ben ik dan ook begonnen met mijn eigen kledingzaak. Ik was de eerste creoolse zakenvrouw in Rotterdam die via Bureau Zelfstandigen een eigen zaak begon’, voegt Mercelien trots toe. ‘Van daaruit  heb ik altijd wel ondernemingen gehad’.

 

Nominatie ondernemer 2016 van Capelle a/d IJssel

‘Een leuke nominatie. Van de 54 ondernemers ben ik op de zesde plaats geëindigd. Een eervolle vermelding. Ik ben door de gemeente zelf aangedragen en mijn doel volgend jaar is de top 3 te bereiken’, blikt Mercelien vol overtuiging vooruit.

 

Single Moms Club

Single Moms Club is persoonlijk betrokken bij alleenstaande moeders in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omgeving. Zij bieden een platform om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te versterken.

 

‘Mijn missie is de dames toe te rusten en te stimuleren, zodat ze de nodige ontwikkelen ondergaan en daarmee hun zelfredzaamheid en sociaaleconomische positie in de maatschappij versterken. In samenwerking met Gemeente Capelle aan den IJssel ronden wij het project ‘De tafel van één’ in januari af. Dit is een concept van WOMAN Inc waar we als stichting een contract mee hebben’, aldus Mercelien.

 

WOMAN Inc. is hét netwerk voor alle vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken door middel van verbinding. ‘De tafel van één’ bestaat uit een serie van zeven bijeenkomsten. In vier tafelgesprekken wordt er stilgestaan bij vragen als: ‘Wat wil ik nou echt?’ en ‘Hoe kan ik dat bereiken?’. Dit wordt gedaan aan de hand van de Jump Movement gespreksmethodiek. Dit is een gesprekstechniek die wordt gebruikt tijdens de Tafel van één.  Als certified Jump Movement Pro help ik de dames hun dromen om te zetten in durven en doen! In de drie aansluitende workshops ‘Versterk jezelf!’ worden nieuwe stappen gezet. Vrouwen ontdekken hun kracht en vinden de motivatie om hun doel te bereiken’.
 

Toekomst

‘Voor 2017 ligt mijn focus op het kinderdagverblijf. Deze wil ik gaan uitbreiden door naast de buitenschoolse opvang (BSO) er ook een peuterspeelzaal aan toe te voegen. Op die wijze worden alle ruimtes in mijn kinderdagverblijf optimaal benut. Daarnaast wil ik me meer gaan richten op mijn stichting. De focus is tot nu toe hoofdzakelijk op Capelle a/d IJssel geweest. Hier wil ik verandering in brengen! Door de juiste samenwerkingen aan te gaan, kunnen we gezamenlijk ons gebied verspreiden en Rotterdam en al haar deelgemeenten bereiken’.

 

‘Op zondag 5 februari hebben wij vanaf 14:00 uur een netwerkborrel in 'De Wijnkamer' van restaurant-wijnbar 'De Bank'. Dit belooft een leuk event te worden. Daar zullen we niet alleen terugblikken op het afgelopen jaar, maar zal ook soapster Jasmine Sendar ons inspireren’.

 

Ben jij een Single Mom uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam of omstreken? Wens jij meer uit jezelf te halen? Aarzel niet om je hier te registreren voor het event op 5 februari. Er zijn nog 25 plaatsten beschikbaar. Kom en ontmoet, ervaar, deel en verbind!