• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Mijn liefdesverklaring aan Curaçao’

Curaçao 2010 … Je kan zeggen dat het daar allemaal begon. Ik had een turbulente periode achter de rug. Mijn relatie van toen was vlak voor de vakantie over en ik had begin van dat jaar een andere breuk, namelijk mijn ontslag bij Randstad als Account Specialist. Ook al had ik snel ander werk, ik was niet happy en Curaçao kwam als geroepen. Ik had niet kunnen vermoeden dat ik daar het roer zou omgooien…

 

Mijn tijd bij de ArenA was een bijzondere periode in mijn carrière. Het was bijzonder omdat ik voor de klanten Ajax en Amsterdam ArenA verantwoordelijk was voor een personeelsbestand van ruim 500 flexwerkers. Zij werden ingezet bij alle evenementen van de ArenA en wedstrijden van Ajax. Ik was verantwoordelijk voor het proces van A tot en met Z op het gebied van Werving & Selectie. Op dat moment had ik het idee dat ik het nergens  beter zou krijgen.

 

Terugval
Het toeval wilde ook dat mij mijn relatie vlak voor de vakantie stuk liep. Een relatie die heel hartstochtelijk was. Hoge pieken, diepe dalen. Passie en vuur. Curaçao bleek het perfecte medicijn. Niet alleen qua beleving van alles op het eiland, maar ook omdat ik daar de ‘tool’ kreeg die mijn leven totaal veranderde. Het gevolg was dat ik inzicht in mezelf kreeg en nieuwe standaarden moest zetten om mezelf te verbeteren. Ik leerde dat mensen op vier vlakken in hun leven continu contrast beleven: carrière, relaties, financiën en gezondheid. In dit artikel richt ik me op het vlak carrière.

Herpakken
Ik moest dus zorgen voor helderheid en schreef na enig onderzoek doelen uit. Toen ik terug was in Nederland, begon ik te bouwen. Door me te focussen op wat ik wil, kwam ik tot de conclusie dat ik vanuit recruitment een overstap moest maken naar HR. Vijf jaar en enkele ups and downs later, had ik mijn doel bereikt…alleen toen voelde ik me niet happy. Hoe kwam dat?

 

Waarom? Daarom!
Het antwoord is: omdat ik niet vanuit de juiste drijf heb gehandeld. De functie gaf me geen vervulling en toen het daar ophield, was het weer tijd voor ‘soulsearching’. Het toeval wilde dat ik vijf jaar na mijn eerste bezoek aan Curaçao weer terug ging. Ditmaal voor IA. Ook deze keer liet ik de magie van het eiland haar werk doen. Ik realiseerde me dat er verschillende mensen waren, waarbij de ene rijk en de andere arm was. De ene ondernemer, de andere in loondienst. Bij bijna iedereen zag ik in de ogen een gevoel van vervulling.

Materiële zaken vs voldoening
Robin Williams stond bekend als een van 's werelds grootste en meest succesvolle komische acteurs. Hij was succesvol en steenrijk, maar toch bracht hij zichzelf om het leven. Velen vroegen zich af 'hoe kan dit?'. Je raadt het al. Het succes vervulde hem niet. Hoe kom je er nou achter waar je wel vervulling uit haalt? Door te beginnen bij jezelf. Te begrijpen waarom jij doet wat je doet. Wat is jouw motief voor de actie die je onderneemt? Wat drijft je? De ‘tool’ die ik in 2010 kreeg, bleek een voorbode op een reis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik steeds verder ging en uiteindelijk bij de absolute nummer 1 terecht kwam: Tony Robbins. Daar kreeg ik de antwoorden die ik nodig had om het stukje dat vooraf gaat aan hoe je positiviteit in je leven aantrekt, vast te stellen.

 

Van communicatie naar recruitment
Wat is de reden dat ik met een hele andere studieachtergrond in de wereld van Werving & Selectie/Personeel & Arbeid terecht kwam? Ik voelde me aangetrokken tot het functieprofiel van Intercedent. Mensen helpen in de rol van bemiddelaar tussen twee partijen. Al gauw zag ik in dat ik in die rol grote invloed kon uitoefenen op levens van mensen en organisaties. Als erkend adviseur mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te ‘empoweren’ en ‘tools’ mee te geven om hun kansen op succes te verhogen, maar ook om de angst bij organisaties weg te nemen zodat mensen een eerlijke kans kregen.

Eindresultaat
Zo begon het en in het verloop van mijn carrière heb ik diverse functies vervuld. Onlangs ben ik gaan kijken naar functies waar ik het zo leuk vond dat ik het bij wijze van spreken zelfs onbetaald nog leuk zou vinden. Het doel daarvan was om te analyseren en op zoek te gaan naar een patroon waarmee ik mijn levensdoel kon vaststellen. Het gevoel van de ArenA, de invloed vanuit Timing, de groei als Corporate Recruiter en leidinggevende en het talent voor procesmanagement van PostNL. Zo kwam ik tot mijn eindresultaat:

 

‘Mijn vervulling is om te strijden tegen onrechtvaardigheid door mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. David vs Goliath. Als trainer, coach, adviseur en spreker’.

 

Wil je weten wat Curaçao voor jou kan betekenen? Kom dan naar Road2DutchCaribean!