• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Mo Hersi: ‘als ik het kan, kan jij het ook!’

Love the view! It’s AMAZING! Hier is dan eindelijk het langverwachte interview met niemand minder dan internationaal motiverende spreker Mo Hersi. De man die ooit als vluchteling vanuit Ethiopie in Nederland terecht kwam, profvoetbalniveau haalde, naar Australie ging en zich daar ontpopte tot topspreker wiens filmpjes in drie werelddelen bekeken worden. Wat is het achtergrondverhaal van deze gigant?

Op de facebookpagina van Internationaal Ambitieus werden zijn filmpjes al lange tijd gedeeld en ook op de Speaker’s Night pagina waren zijn filmpjes te bewonderen. Donderdag 13 oktober staat Mo op het podium bij Speaker’s Night. Deel onze trots door aanwezig te zijn en maak gebruik van deze gelegenheid om Mo te ontmoeten. Eind oktober vertrekt Mo namelijk weer uit Nederland…

Het verhaal van Mo
Hij was ooit een vluchteling die in Nederland de stap naar het profvoetbal zette en vervolgens in Australië belandde en nu als spreker de show rockt. De geboren Ethiopiër is tegenwoordig zelfstandig ondernemer en ‘motivational speaker’. Enige tijd geleden woonde Mo nog in Australië, maar nu maakt zij klaar voor zijn volgende internationale stap. Binnenkort meer informatie hierover.

Interview op Australische televisie

Hoe begon het allemaal?
Mo ging op bezoek bij zijn broer Youssef die op dat moment bij een profclub in Australië speelde. Na een tijdje verkennen kwam Mo erachter dat er vraag naar voetbalscholen was, maar dat het aanbod kwalitatief veel beter kon. Hij begon zijn eigen voetbalschool en boekte al snel succes. Op een bewuste dag kreeg Mo de vraag of hij geen interesse had in een carrière als ‘motivational speaker’. Er ging een wereld voor hem open nadat hij deel nam aan de workshop.

Kansen!
In de staat waar Mo op dat moment woonde (New South Wales, waar Sydney de hoofdstad van is) werden er in zijn omgeving dagelijks 300 zalen volgeboekt met sprekers. ‘Dat klinkt bizar maar besef dat er in deze staat alleen al acht miljoen inwoners zijn!’. De markt is dus groot en 75% heeft behoefte aan een betaalde motiverende spreker… ‘Na de crisis is er veel geïnvesteerd in andere zaken, naast materiële zaken. Bijvoorbeeld in personeel, managers, etc. Als ze één persoon moeten aannemen kost 100.000 dollar per jaar en wanneer ze iemand ontslaan en daardoor opnieuw iemand aannemen kost dat weer 100.000 dollar. Inspireren en motiveren werkt veel beter dan een hoop papieren en trainingsdagen’.

Promofilmpje Mo


 

Boodschap
‘Ik weet dat iedereen een verhaal heeft. Daarom wil ik mensen stimuleren zodat ze hun verhaal durven te delen’. Het probleem dat mensen dit niet durven heeft Mo opgelost door in zijn speeches en presentaties zijn verhaal te verwerken. ‘Daarom zeg ik ook tegen mensen dat als ik het kan, zij het ook kunnen’. Op de vraag wat Mo mensen aan kan raden die na zijn verhaal te hebben gehoord ook willen spreken in Australië geeft hij het volgende advies…

Komt raad, komt Mo!
‘Zorg voor een basisnetwerk. Je moet eerst groot in Nederland zijn, voordat je naar Australië gaat als spreker. Of je moet verhuizen naar Australië en je gaat je vestigen en netwerk opbouwen in Australië. Onder de 30 jaar heb je een ‘working holiday’ visum. Deze is een jaar geldig om rond te reizen en te werken’. Er is sprake van een goede band tussen Nederland en Australië. Indien nodig kan je Mo als bron inschakelen, bijvoorbeeld via zijn Facebookpagina. ‘Wat ook helpt is als je een boek hebt geschreven. Het is echt belangrijk om groot te worden in je eigen markt, voordat je naar Australië gaat’ benadrukt Mo nogmaals.

Volgende stap
Op internet is Mo razend populair. Kijk maar eens voor de grap naar een van zijn online filmpjes. Hij heeft ontzettend veel fans in drie werelddelen. In Amerika, Canada, Nederland, Ethiopië, Somalië, Eritrea, Djibouti en zelfs in Azië is hij erg populair. 20.000 views is voor Mo niets nieuws… Omdat er zoveel sprekers zijn, is het extra belangrijk om anders te zijn dan de rest. ‘Wees uniek, wees eigen. Er zijn zoveel experts. Wees een denkleider. Wees een autoriteit’. Donderdag 13 oktober vertelt Mo bij Speaker’s Night zijn verhaal over hoe hij ruim 20 kilo afviel.

Preview Mo Hersi