• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Na 5 jaar onafhankelijkheid Curaçao

**In november gaat IA op excursie naar Curacao. We gaan kennismaken, netwerken en verbinding leggen met de plaatselijke ondernemers en professionals. Het zal dan ook geen toeval zijn dat juist dit jaar Curacao 5 jaar geleden een autonoom land werd binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Afgelopen zaterdag werd stilgestaan ‘Dia Di Pais Kòrsou’, oftewel de Dag van het land Curaçao.**

Curaçao staat in oktober bol van festiviteiten. Het eiland is sinds 10 oktober 2010 onafhankelijk en vierde dit jaar dus haar lustrum. De Onafhankelijkheidsdag werd afgelopen zaterdag als officiële feestdag groots gevierd, waarbij er diverse feestelijkheden waren met veel aandacht voor de Curaçaose cultuur.

**Cultuur**

De bloeiende cultuur van Curaçao is ontstaan uit een smeltkroes van maar liefst 50 nationaliteiten. Zo is de taal Papiamentu een mix van Afrikaans, Spaans, Portugees, Nederlands, Frans, Engels en Arawak. Dat is de taal die gesproken werd door de eerste bewoners van het eiland, de Arawak indianen. De meerderheid van de huidige bevolking is van Afro-Caribische afkomst en dat is goed terug te zien in dans en muziek, het eten, religie en spiritualiteit. Tijdens de Dag van Curaçao zijn er diverse culturele evenementen waar je kennis kan maken met het kleurrijke eiland.

**Gerelateerd**: [Ik houd van je, prachtig Curaçao!](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/mi-stima-bo-dushi-korsou)

**Nederlandse toeristen**

Ondanks de onafhankelijkheid voelen Nederlanders zich nog altijd zeer verbonden met het eiland. Dat blijkt onder meer uit het stijgende aantal Nederlandse toeristen dat jaarlijks Curaçao bezoekt. In 2010 waren dat 135.912 bezoekers en in 2014 kwamen zelfs 140.702 Nederlanders naar het eiland. Het Curaçao Toeristen Bureau Europa verwacht in 2015 opnieuw een stijging van het totaal aantal Nederlandse toeristen op Curaçao. Het toerisme vanuit Nederland heeft een marktaandeel van meer dan 30 procent.

**Internationaal Ambitieus Curaçao**

We zijn zelf al druk bezig om de reis te plannen en afspraken te maken, maar we houden ons graag aanbevolen voor tips of andere voorstellen. Plaats hieronder een comment of benader ons als je mee wilt denken over wat we allemaal op Curaçao zouden moeten doen. Daarnaast mag je natuurlijk ook melden welke onderwerpen er met name voor de Curaçaoënaars interessant zijn voor op IA!

**Gerelateerd**: [Michael de Vries vanuit Curaçao naar Dubai en leeft nu zijn jongensdroom als piloot](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/michael-de-vries-vanuit-curacao-naar-dubai-en-leeft-nu-zijn-jongensdroom-als-piloot)