• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Onthullend fotoboek over bekende Surinamers

Ontboezemingen, eerlijke verhalen en treffende foto’s. Zomaar wat kenmerken van een onlangs verschenen fotoboek over Bekende Surinamers. De Surinaamse fotograaf Raul Neijhorst heeft op originele wijze, bekende en bijzondere Surinamers, uitgedaagd zichzelf bloot te geven. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. Het resultaat is verschenen in een gebundeld boek waarvan momenteel zelfs al een tweede deel van in de maak is.

 

In het boek Suriname Beken(d)t, wat rond het 40 jarig bestaan van de republiek Suriname uitkwam, zie je onder andere *Humberto Tan, Gerda Havertong, Roué Verveer, Anthony Nesty, John Williams, Soenil Bahadoer, Kenny B, Keizer, Oscar Harris en Ranomi Kromowidjojo* in kleurrijke, ludieke en gekke poses waarin ze een contradictie prijsgeven. Een bijzonder weetje, vaak persoonlijk, soms met een knipoog maar vaak genoeg ook met een serieuze insteek.
 

Naast het maken van de 75 foto’s heeft Raúl alle BS-ers ook uitgebreid geïnterviewd. De teksten die hieruit voortvloeiden zijn divers:jeugdherinneringen aan Suriname én Nederland, verschillende wegen naar succes, ‘vergeten’ Surinaamse uitdrukkingen, tegenslagen en geluksmomenten, overpeinzingen over de toekomst van het land en herkenbare anekdotes. Ook zie je van elke BS-er een handgeschreven boodschap in eigen handschrift. Raúl wil met dit boek de wereld laten zien dat de Surinamers het helemaal niet zo gek doen.

 

Suriname Beken(d)t is (gesigneerd) te koop via Suriname Bekendt