• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Op 3 manieren geld verdienen met apps

Hoe kunt u geld verdienen met Apps?

Sinds de komst van smartphones en tablets hebben apps binnen een paar jaar de wereld veroverd. U zou kunnen zeggen dat de app-markt booming business is.
Door succesvolle apps als Whatsapp, Instagram en al die verslavende spelletjes zoals Candy Crush Saga en Angry Birds, raken ondernemers geïnspireerd om zelf ook een app onderneming te starten. Ondanks dat veel apps gratis zijn, kunt u er goed geld mee verdienen. Wat de mogelijkheden zijn voor geld verdienen met apps en hoe u hiermee kunt beginnen zal hier kort worden uitgelegd.

Idee
Het begint allemaal bij een goed idee en het uitwerken ervan. Dit is één van de belangrijkste stappen bij het ontwikkelen van uw applicatie. Het is handig om eerst in de verschillende app stores rond te kijken naar soortgelijke of misschien zelfs exact dezelfde apps. Omdat er meer dan 1 miljoen apps te downloaden zijn, zal uw app zich moeten onderscheiden en het liefst ook opvallen, zodat mensen het gaan downloaden en gebruik van maken. Er zijn verschillende manieren waarop u (zelf) een app kunt maken. Welke methode u uiteindelijk kiest hangt af van de tijd en geld die u erin wilt steken.

Zelf programmeren
Het is mogelijk om zelf applicaties te bouwen door te gaan programmeren, maar dit gaat behoorlijk wat tijd en inzet kosten als u het nog moet leren.
Voor bijna elk besturingssysteem wordt er een andere programmeertaal gebruikt. U zult in eerste instantie dus moeten kiezen voor welk platform, bijvoorbeeld Android of iOS (iPhone en iPad), u applicaties gaat ontwikkelen.

App maker
Een App maker is een makkelijkere manier om uw eigen app te ontwikkelen. Dit is een website waarmee u in diverse stappen online apps kunt bouwen. Het grote voordeel van deze websites is dat ze heel makkelijk in gebruik zijn.

Het grootste nadeel is dat de apps die u hiermee kunt bouwen er vaak amateuristisch uitzien. Daarnaast zul u ook elke maand een bedrag moeten betalen.

Professionele App-ontwikkelaar
U kunt er ook voor kiezen om een applicatie te laten ontwikkelen. Dit is één van de makkelijkste, maar ook direct de duurste manier. U gaat namelijk met uw idee naar een app-ontwikkelaar en deze doet al het technische werk voor u.
Zoals hierboven vermeldt is deze manier wel erg prijzig. Een basis-app kost al rond de €5.000,-. Wilt u er iets meer uit halen, dan komt u al gauw uit op een bedrag van €20.000 dat zelfs kan oplopen tot boven de €100.000,-. Om zo’n grote investering terug te kunnen verdienen, kan er een verdienmodel aan de app worden gekoppeld.

Geld verdienen
Er zijn verschillende verdienmodellen die u aan apps kunt koppelen. Welk verdienmodel u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van de type applicatie die u hebt gemaakt. Een paar voorbeelden:

  • Betaalde app: De meeste apps worden gratis aangeboden in de app-stores, maar het is ook mogelijk om uw applicatie betaald aan te bieden. U bepaalt de prijs die moet worden betaald. Dit bedrag krijg u vervolgens in uw account gestort.
  • In-app aankopen: In-app aankopen zijn aankopen die gebruikers in de apps kunnen doen. Dit verdienmodel wordt steeds populairder en veel grote bedrijven verdienen nu hun geld op deze manier. De applicatie kan dan meestal gratis worden gedownload. Er wordt, bij bijvoorbeeld een spel, dan geld gevraagd voor meer levens of tijd om een level te halen.
  • Advertenties: Ook is er nog de mogelijkheid om geld te verdienen met advertenties. Deze advertenties worden dan in de apps geplaatst en hier krijgt u voor betaald.

Investeerders

Omdat het maken van een App vaak gepaard gaat met serieuze investeringen, bestaan er mogelijkheden om uw app onderneming te financieren. Voordat u op zoek gaat naar (een) investeerder(s) is het belangrijk om een goed bedrijfsplan te schrijven. Hierin creëert u een overzichtelijk beeld van uw waarde propositie, de kansen en bedreigingen, de kapitaalbehoefte en daarnaast heeft u een mooi document om aan uw investeerders voor te leggen.

Voorbeelden van investeerders welke u kunt benaderen voor uw onderneming:

  • Familie en vrienden: is snel en makkelijk te realiseren mits er duidelijke afspraken zijn gemaakt om de relatie niet onder druk te zetten;
  • Persoonlijke lening bij een bank: belangrijk is om u goed te laten informeren over de voor- en nadelen hiervan;
  • Crowdfunding: dit concept neemt snel aan populariteit toe en is relatief laagdrempelig. In ruil voor een bepaald percentage van de toekomstige winst of aandelen, steken investeerders een bedrag in de app onderneming;
  • Angel Investors: Angel investors zijn ervaren ondernemers die met de (gedeeltelijke) verkoop van een bedrijf veel geld hebben verdiend. Dit geld gebruiken zij vaak om te herinvesteren in startups.

Succesverhaal

David Wyler is door zijn app Humin opgenomen in de prestigieuze “30 under 30”- lijstje van jonge gamechangers van Forbes. Momenteel zijn onder andere de topondernemer, Richard Branson en rapper Will.i.am. belangrijke investeerders in de nieuwe app Knock Knock, ook gebouwd door de Nederlandse ondernemer David Wyler.

Marketingsfeiten

De App Store (van Apple) bestond in 2013 vijf jaar. Op onderstaande website werden er toen een aantal marketingsfeitjes uitgelicht. Onder andere: hoeveel apps er toen waren, in welke categorieën ze zich bevonden, wat een app opleverde en welk effect een aanbieding op een applicatie heeft gehad.

Hoeveel geld denkt u te kunnen verdienen met uw app?

Bron: MarketingFacts