• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Pluspower je business met Carl van de Velde’

Donderdag 17 maart organiseerde Carl van de Velde een seminar in Dendermonde. Dat wist ik pas twee dagen voor het event toen ik werd meegevraagd door Junya Fecunda van Eagle Eye Careers. Zij was benaderd door iemand van de organisatie en mocht een gast meenemen. België is natuurlijk een belangrijk focusland voor IA, dus vond ik het uiterst belangrijk om mee te gaan. Ook al betekende dit, dat ik twee andere afspraken moest verzetten en dat binnen een half uur, anders zouden de vrijkaartjes vervallen.

Normaal gesproken ben ik niet van het forceren, maar mijn gevoel zei me dat ik echt daarbij aanwezig moest zijn. Carl is een van de grootste trainers in België en zijn mailing was erg overtuigend. Na veel ‘ge-bel en geregel’ kon ik melden dat ik mee zou gaan. Toch waren er meerdere drempels op de weg…
 
Silvino
… en ik moesten voor een opdracht een training geven die tot 15.30 duurde en ik moest meteen racen naar Breda om daar met Junya verder te rijden naar Dendermonde. Ik geloof dat ik in wel 5 files heb gestaan en uiteindelijk deed ik 2,5 uur over een reis die normaal 1 uur en 15 minuten duurt. Aangekomen in Breda reden we meteen weg maar door de haast was Junya er niet bij met haar gedachten en ze pakte de afslag richting Tilburg in plaats van Antwerpen en laat het nou net zo zijn dat ook daar file stond. We moesten doorrijden tot de volgende afslag om vervolgens om te kunnen draaien richting België. Dendermonde is vlakbij bij Brussel  dus het was nog een eindje rijden. We kwamen 5 minuten te laat aan, maar alsof de duvel ermee speelde was het event nog niet begonnen. De spanning en de druk waren dus voor niets geweest. Opgelucht namen we plaats een Carl kwam vrijwel direct op.
 
Hoog niveau
Deze man gaf een uiterst  interessante lezing. Het verveelde geen moment. Veel van de dingen die hij zij waren een feest van herkenning en ook bevestiging van dat ik op het goede pad zit. Zijn schat aan ervaring wist hij zo te onderbouwen dat iedereen in de zaal zich kon verplaatsen in zijn verhaal. Daarnaast gaf hij ook zulke bruikbare tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk, waarover ik nog een artikel zal schrijven. Wie had kunnen denken dat ik na 2 jaar seminars e.d te bezoeken in NL, ik in België zou worden weggeblazen? Het niveau van Carl lag ontzettend hoog en bracht alles in zijn verhaal zo begrijpelijk zodat echt iedereen het kon volgen.

 

Ambiance
Ook de aankleding, de hapjes en drankjes en de locatie waren van zeldzaam niveau. Het leek een kasteel met audio, techniek en film en een podium waar Carl zijn verhaal deed. De catering was gratis maar dat was niet te merken. Er werd luxe eten geserveerd en drankjes rondgebracht. Haute cuisine. De Belgen zijn ware Bourgondiërs.
 
Prijs!
Tegen  het einde van het seminar moesten we een evaluatieformulier invullen met naam en toenaam. Carl zou er 1 uitpikken en die won dan een prijs. Ik was druk met Junya in gesprek toen ik ineens mijn naam hoorde! Zo raar want dat was ik niet gewend op die manier. Ik weet wel dat ik eerder op de avond in mezelf zei dat ik vanavond een prijs zou winnen. Toen ik naar voren liep moest ik t podium op en ik kreeg 2 boeken van Carl en een audioseminar op cd. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn businesscard te overhandigen waarmee ik de Belgen wist te amuseren. Carl gaf me een powerhand. Ik kon daar niet pitchen maar na afloop wilde hij wel weten wat voor business ik deed. Dat leidde zelfs tot een verzoek om eens te brainstormen voor een samenwerking.

 

Amei…
Al met al een avond met veel herkenning, moeilijkheden, oponthoud… Maar uiteindelijk was het de moeite waard en heeft het kennelijk allemaal zo moeten zijn. Onlangs was ik met Junya op bezoek bij een van de businesscoaches van Carl, maar daarover schrijf ik nog apart een artikel… Wordt vervolgd!