• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Rode Duivels, stille stijgers

**Allez (komaan)! België… Buurland van Nederland. Ondanks dat ze buren zijn doen ze op zakelijk gebied weinig met elkaar. Er zit veel meer potentieel qua handel en samenwerking. Dat blijkt wel uit de exportcijfers van Nederland, en dat terwijl Antwerpen praktisch om de hoek ligt voor de Nederlanders. Als de tijd ooit rijp was voor samenwerken, dan is het wel nu. De Belgen, wiens nationale voetbalelftal ‘De Rode Duivels’ wordt genoemd, zijn aan het stijgen op de internationale ladder. Belgie staat vandaag de dag bekend als een van de welvarendste, meest ontwikkelde en geglobaliseerde landen ter wereld. Een welvaartsstaat die werd opgebouwd op zijn vrijemarkteconomie met beperkte overheidsinmenging. Belgie stamt af van het woord ‘Belgae’ wat glanzend betekent. Het echte promoartikel volgt nog, maar lees alvast hoe anderen je voor gingen!**

**Silvino Seymor**

De co-founder van Internationaal Ambitieus begon zijn ondernemerscarrière ooit als student bij het project ‘zomerondernemer’. Na dit project had hij de smaak van het ondernemen aardig te pakken en ging hij door met zijn promotiebedrijf ‘Segourway’. Als strever jaagt Silvino grote successen na, getuige de opstart van IA. Deze internationale organisatie, die in het teken staat van verbinding, omschrijft het grotere doel waar Silvino voor werkt: jongeren helpen met het ondernemen.

**Waarom moet je jong beginnen met ondernemen?**

Jonge ondernemers hebben een hoge gunfactor. Gevestigde ondernemers genieten er van om een jonge, gretige en ambitieuze ondernemer voorbij te zien komen. Je krijgt ook veel media-aandacht en vrijheid. Juist omdat je nog niet veel hebt meegemaakt, laat jij je minder leiden door ervaringen en meer door je visie. Vaak heb je nog geen verplichtingen zoals kinderen, een woning of andere hoge lasten, waardoor je flink kan sparen of herinvesteren. Lees hier het [artikel](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/waarom-moet-jij-jong-gaan-ondernemen) van Silvino.

**Van Nederland naar België**

Onlangs werd Silvino uitgenodigd om te komen spreken op project Zomerondernemer in Zeeland door projectleider Cleopatra Pavlovic. Deze dame nam de beslissing van haar leven om alles in Nederland achter te laten en met haar vijf kinderen en partner naar België te verhuizen. Ze runt vandaag de dag twee bedrijven. Lees hier haar inspirerende [coverstory](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/van-tienermoeder-naar-5-kinderen-en-runt-nu-twee-bedrijven).

**Business met België**

Belgen zijn over het algemeen terughoudend, dus het opbouwen van een goede zakenrelatie vergt tijd en persoonlijk contact. Voor Belgen is vertrouwen een voorwaarde om tot zaken te komen. Daarom moet je ook rekening houden met de taalverschillen binnen de 3 gewesten. De voertaal van Vlaanderen is Nederlands, maar wel met enkele specifieke uitdrukkingen. Bescheidenheid en gereserveerdheid brengen je verder in België. Klik [hier](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/dos-and-donts-zakendoen-belgie) voor meer info over business met België.

**Miljonair met bloggen**

Als je iets wil doen met business in België, maar je weet nog niet wat, dan is het aan te raden om te beginnen met bloggen. Op die manier kunnen de Belgen kennis met je maken en bekijken waar je voor staat en wat je voor ze kan betekenen. In dit [artikel](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/hoe-word-je-miljonair-door-bloggen) vind je wellicht inspiratie voor ideeën.