• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Rowan Fredrik: ‘Volg je hart, want dat klopt.’

Rowan Fredrik heeft Media Informatie en Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is freelance journalist/tekstschrijver, redactrice bij IA en crowdmanager bij Speaker’s Night. Daarnaast ontwikkelt zij zich als actrice/entertainer door acteer- en zanglessen te volgen. Welke weg heeft zij bewandeld, waarom doet zij dit alles en hoe is ze daar gekomen?

 

‘Ik koos voor mijn studie omdat het breed georiënteerd is. Ik wilde iets met media, schrijven en verhalen doen. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik naast schrijven, ontzettend gepassioneerd ben over acteren. Ik kon deze passie voorheen niet zo goed plaatsen omdat ik altijd erg verlegen ben geweest. Jarenlang drukte ik mijn gevoelens weg en gaf ik er geen gehoor aan. Maar op den duur werd het me duidelijk dat dat knagend gevoel altijd terug zou komen als ik niets zou doen. Ik besloot daarom op zijn minst actie te ondernemen, al was het maar om er eventueel achter te komen dat acteren toch niets voor mij was. Maar dan zou ik het op zijn minst geprobeerd hebben en het dus ook weten. Ik ben dus acteerlessen en musicalcursussen gaan volgen. Deze bevielen zo goed dat ik ermee door ben gegaan.‘

 

Media is meervoud

‘Zowel mijn media-achtergrond als mijn theaterambities, zijn heel belangrijk voor me en ik zoek een manier om deze met elkaar te combineren. Het voordeel is dat ze elkaar op bepaalde fronten ook kunnen overlappen. Daarbij zeg ik altijd maar dat media meervoud is; als mediapersoon hoef ik me dus niet op enkel één medium te richten om mijn creativiteit te uiten en/of mijn boodschap aan de wereld te verkondigen.’

 

‘Met mijn teksten en podiumkunsten wil ik mensen prikkelen, vermaken, informeren en aan het denken zetten. Ik streef ernaar om de beste versie van mezelf te zijn en hoop anderen hiermee te inspireren hetzelfde te doen.’

 

Een kloppend hart

‘Het probleem waar ik als aspirant-actrice tegenaan loop of vrees te lopen, is dat ik ‘te oud’ ben voor het vak. Ik laat me daar alleen niet meer door tegenhouden omdat ik het alternatief ken. Geen actie ondernemen maakt me namelijk ook ongelukkig en het verlangen blijft van binnen altijd knagen. Soms moet je gewoon iets doen omdat je het moet doen. Omdat iets je roept. Uiteindelijk is die roeping sterker dan allerlei angsten en beren op de weg.’

 

‘Volg je hart, want dat klopt.’

 

Actie!

‘Het is nooit te laat om je hart te volgen! Iedereen, jong en oud, kan doen, zijn en worden wat hij of zij wil. Kom uit de schaduw en ga er gewoon voor! Je bent het jezelf verschuldigd om op zijn minst een poging te wagen om je droom waar te maken. Je weet nooit wat er kan gebeuren als je het niet probeert, dus ga er gewoon voor!’