• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Shurdon Faneyte: ‘ondernemen in mijn thuisland Curaçao’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met The Business Connection een handelsmissie naar Curaçao. Eén van de deelnemers is Shurdon Faneyte. Wat voor bedrijf heeft hij en wat wil hij bereiken tijdens de handelsmissie naar Curaçao?

 

Wie is Shurdon Faneyte?

‘Shurdon Faneyte is mijn naam. Ik ben geboren op het geweldige eiland Curaçao, waar ik van jongs af aan altijd al in beweging was. Ik kreeg dan ook al op jonge leeftijd de bijnaam DANSH. In mijn jonge jaren waren judo en jazzballet mijn toenmalige bewegingsactiviteiten, tot ik rond mijn 12e in aanraking kwam met de BMX-fiets. Vanaf die tijd waren mijn BMX en ik onafscheidelijk. Zowel sport als dans zijn altijd mijn passie geweest. De keuze om te starten met de studie Sport en Bewegen is dan ook niet verwonderlijk. ‘

 

DANSH Urban Gym

‘Ik ben afgestudeerd in de richting bewegingsconsulent en buitensportcoördinator. Daarnaast ben ik opgeleid tot integrale personal trainer en sportvastencoach. Na mijn sportstudie wilde ik vrijheid en niet alleen voor de klas staan, dus ben ik mijn eigen bureau voor sport en bewegen gestart, genaamd: DANSH Urban Gym (te Rotterdam, red.)’

 

‘Bij DANSH Urban Gym ontwikkelen en bieden we sport- en bewegingsactiviteiten aan, zoals boksen, bootcamp en ‘BMX’en’. Dit doen we op dynamische buitensportlocaties voor alle leeftijdsgroepen en nationaliteiten met behulp van een multicultureel team van sportinstructeurs. Naast DANSH Urban Gym heb ik tegenwoordig ook de BMX-Fietsschool opgericht’

 

BMX-Fietsschool

‘Bij de BMX-fietsschool bieden we praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen. Ons doel is om hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid in het verkeer te vergroten, de fietscultuur in Rotterdam te versterken en BMX-racing als sport te promoten.’

 

Door zijn verschillende ondernemingen, variëren Shurdons bedrijfsactiviteiten van het ontwikkelen, coördineren en begeleiden van sport- en bewegingsactiviteiten, maar ook activiteiten die gerelateerd zijn aan de fiets. De import en verkoop van fietsartikelen en verkeerslesartikelen valt ook onder zijn bedrijfsactiviteiten.

 

Verwachtingen handelsmissie

Shurdon heeft een persoonlijke band met het eiland Curaçao. ‘Ik ben geboren en opgegroeid op het eiland tot mijn 21ste. Na mijn 21ste ben ik gevormd door Rotterdam. De kennis die ik in Rotterdam heb opgedaan, wil ik gaan gebruiken om mijn eiland beter te maken en geld te verdienen.’

 

Als geboren Curaçaoënaar kan Shurdon voor andere ondernemers van waarde zijn door hen  veel vertellen over zijn eigen volk en hun karakter. Maar als ondernemer heeft Shurdon ook goed voor ogen wat hij uit de handelsmissie wil halen. ‘Als sociale ondernemer wil ik graag inzicht krijgen in hoe het eiland omgaat met sociale problemen op het gebied van gezondheid, onderwijs en mobiliteit. Ik hoop ook meer inzicht te krijgen in investerings- of subsidiemogelijkheden voor sociale projecten op het eiland. Als fietshandelaar ben ik ook benieuwd naar de mogelijkheden van de E-zone.’

 

Shurdon heeft dan ook goed voor ogen met welke mensen hij in contact wil komen;

 

  • Meester Rudolf de Wit; Gezondheid;
  • voorzitter van het Rooms-katholiek Onderwijs, Lisette van Lamoen-Garmers; Onderwijs;
  • ex-minister Verkeer Vervoer Suzie Camelia Roumer; Mobiliteit;
  • meester Persy Pinedo van Fundashon bon intenshon.

 

Actie

Deze ondernemer is helemaal klaar voor de handelsmissie. Zoals hij zelf zegt:

 

“DANSH Will Do It: Niet lullen maar poetsen”.