• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Toeval bestaat niet’… Of toch wel?

Weer een helder bewijsstuk aangaande de Law of Attraction in de reeks synchroniciteiten die zich steeds in mijn leven voordoen als ik ervoor kies om te handelen naar mijn impulsen.. Mijn persoonlijke ontmoeting met de oprichters van dit platform een maand geleden. Ik zou het kunnen samenvatten in de woorden: inspirerend, open, professioneel doch persoonlijk.
Mixing business with pleasure.

 

 

Mensen die meer van mij hebben gelezen, weten dat ik het niet laat bij deze kernwoorden, maar dat ik echt ga uitweiden over mijn ervaring vanuit een #AttitudeOfGratitude.
De kracht van taal, de kracht van netwerken… De mensen die op dit platform actief zijn, zien het allemaal. De eenheid die de founders van Internationaal Ambitieus hebben weten te bewerkstelligen vanuit verschillende landen en culturen, door hun heldere visie en hun krachten te bundelen, vind ik bewonderenswaardig. En ik ben er dankbaar voor dat er een plekje voor mij beschikbaar is om mezelf uit te drukken op mijn eigen authentieke manier.

Open Mind
Want echt, de mogelijkheden die ze in samenwerking bieden aan degenen die ook groots durven te denken… Ik durf bijna niet toe te geven dat ik niet weet hoe ik in woorden wil uitdrukken hoezeer ik dat waardeer. Gezien ik leef om te inspireren en geïnspireerd te worden, is het voor mij essentieel om me te omringen met mensen die ondernemen. Mensen die oplossingsgericht durven te denken. Mensen met een alternatieve mindset die wellicht rebels kunnen worden. Ik houd ervan om interactie te hebben met personen van wie ik kan leren en groeien. Wiens perspectieven mij verrijken en zorgen voor nieuwe fantastische ervaringen. En hopelijk vice versa, zodat de stroming gelijkmatig verdeeld blijft worden. 

 

Sleur
Ik heb namelijk een immense hekel aan sleur. Niets mis met mensen die dat wel prettig vinden, ieder zijn eigen leven, maar ík wil het maximale uit míjn leven halen. Ik wil avontuur op elk niveau. Dit houdt niet in dat ik nooit behoefte heb aan rust; integendeel.
Ik slaap graag en mediteer regelmatig voor een kalme mind die kan dienen als basis voor alles wat ik meemaak. En eerlijk, door te doen wat goed voelt en mijn creativiteit te laten stromen, krijg ik juist meer energie. Voordat ik dit over mezelf ontdekte, was ik dan ook vaker moe. Ik kan mezelf dan ook niet meer verloochenen. Vaste routine en geklaag zijn hierbij echt funest voor mij. Als ik daaraan begin, voelt het alsof ik mezelf verloochen.

 

De kracht van dankbaarheid

Het leven kan zo wonderbaarlijk zijn als je het niet als vanzelfsprekend ziet. Kijk maar eens naar hoe een kind zijn of haar omgeving ervaart, met een open en nieuwsgierige blik. Alles is interessant, speciaal en magisch. Anderzijds, als alles toch normaal voor je is, is er geen uitdaging meer en daalt je gevoel van plezier. Zelfs het waarderen van de mensen en situaties die (al langere tijd) onderdeel zijn van je dagelijkse leven, kan zorgen voor een blij en opgewekt gevoel. Vergeet hierbij overigens niet om jezelf te appreciëren, de kracht daarvan is immens. En dat straal je allemaal uit, waardoor andere positieve mensen zichzelf herkennen in jouw manier van zijn, wat kan bijdragen aan interessante en vruchtbare interacties. 

 

Advies
Schrijf twee keer per dag minimaal drie dingen op waar je dankbaar voor bent of spreek deze uit terwijl je jezelf aankijkt in de spiegel. Zeker één punt mag weergeven waar je trots op bent van jezelf. Qua tijdstippen raad ik de momenten aan waarop je in en uit je bed stapt. Zo ga je tevreden slapen en zet je ook gelijk de toon voor de dag. Daarnaast wil ik als tip meegeven om de mensen in je omgeving te vertellen dat je blij met ze bent en waarom. Het zal jullie beiden een goed gevoel geven. Mocht jij als lezer al een creatieve manier hebben gevonden waarop je je erkentelijkheid uit en vergroot, sta ik natuurlijk open om dat te vernemen middels een reactie hierop of via mijn Facebookpagina. Via deze wegen mag je me overigens ook vragen stellen en andere opmerkingen met me delen.

 

Toeval?
Ik zei altijd: "Ik geloof niet in toeval'', maar als ik het woord letterlijk ontleed, merk ik dat ik dat kan bijstellen. Ik geloof niet in de betekenis die er tegenwoordig aan gegeven wordt. In mijn perspectief overkomt het leven me namelijk niet, maar 'het valt me toe'. Door te (h)erkennen dat de gebeurtenissen in mijn leven een bepaalde samenhang hebben, zie ik dat alles zich ontvouwt zoals ik het in grote lijnen voor me had gezien. Zo had ik me bijvoorbeeld op mijn 15e voorgenomen dat ik voor mijn 30e met een half Spaanse man twee kinderen zou krijgen; een zoon en een dochter, waar niet meer dan drie jaar verschil tussen mocht zitten. In oktober word ik 30 en in mei dit jaar is deze wens geheel in vervulling gegaan zonder dat ik daar bewust mee bezig ben geweest… Toeval?